Gå til mobilutgaven
lørdag 25.06 2016
04:38

Panama avduker den nylig utvidede kanalen

Panama by (NTB-AFP): Etter ni år med omfattende anleggsarbeid, er det søndag endelig tid for den offisielle åpningen av den renoverte, ombygde og utvidede Panamakanalen.

04:22

Juncker frykter flere folkeavstemninger

Berlin (NTB-DPA-TT): EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker sier til tyske Bild at han frykter flere folkeavstemninger i EUs medlemsland etter britenes beslutning om å melde seg ut.

04:20

Leteaksjon etter eldre kvinne i Verran

Malm (NTB): Politi og hjelpemannskaper leter natt til lørdag etter en kvinne i 70-årene, som er savnet i fjellområdet mellom Verran og Namdalseid i Nord-Trøndelag.

04:03

20 døde i oversvømmelser i USA

Washington (NTB-AFP): 20 personer har mistet livet i flom i den amerikanske delstaten West Virginia. Flere er hjemløse, og folk har blitt hentet med helikopter etter å ha blitt fanget av flommen.

Leses nå:
lørdag 25.06 2016
04:00

Senterpartiet vil ha britene inn i Efta

Oslo (NTB): Senterpartiet ser for seg at britene igjen slutter seg til Efta-samarbeidet og ber regjeringen se på mulighetene brexit gir.

03:18

Tre politifolk drept på marked i Mexico

Acapulco (NTB-AFP): Tre personer fra det føderale politiet i Mexico ble skutt og drept da de spiste på et marked i en by sør i landet. To personer ble såret i angrepet.

03:06

Streik fører til drivstoff-stopp på flere flyplasser

Oslo (NTB): Det er brudd i meklingen om oljetransportavtalen. Dermed blir det stopp i tankingen av drivstoff på flyplassene i Stavanger, Bergen og Tromsø fra lørdag morgen.

02:32

Arkansas' giftsprøyter kan gå ut på dato

Little Rock (NTB-AP): Ett av medikamentene Arkansas bruker ved henrettelser, kan gå ut på dato før delstatens høyesterett avgjør om en lov om henrettelser skal opprettholdes.

02:19

Drapssiktet 43-åring undersøkes av psykiatere

Bergen (NTB): Den 43 år gamle mannen som er siktet for drapet på en 58 år gammel kvinne på Evanger i Voss kommune, skal undersøkes av psykiatere.

01:54

Person døde etter fall på utested i Nannestad

Teigebyen (NTB): En person døde etter å ha falt ned en trapp på et utested i Nannestad natt til lørdag. Politiet omtaler hendelsen som en ulykke.

01:13

Venezuelas opposisjon kjemper videre for folkeavstemning

Caracas (NTB-AFP): Opposisjonsledere i Venezuela sier antall bekreftede signaturer i en underskriftskampanje er nok til å kreve en folkeavstemning om å kaste president Nicolás Maduro.

01:01

Kajakkpadler på Fosen ringte og ba om hjelp

Mannen ble funnet etter en kort leteaksjon.

00:32

Brannen i Trondheim sentrum under kontroll

Trondheim (NTB): Brannen i en bygård i Kjøpmannsgata i Trondheim er under kontroll. Fem beboere ble evakuert og må finne annen overnattingsplass natt til fredag.

00:11

Kvinne savnet i fjellet i Verran

Har ikke kommet hjem fra fjelltur.

00:01
fredag 24.06 2016
23:57

To omkom i skogbrann i California

Lake Isabella (NTB-AP-AFP): To personer mistet livet og minst 80 hus ble flammenes rov i skogbrannen som herjer midt i California.

23:41

Broren varetektsfengslet etter knivstikking i Tvedestrand

Tvedestrand (NTB): Broren til mannen som ble knivstukket på Vestre Sandøy i Tvedestrand, er varetektsfengslet i fire uker.

23:41

Brann på kjøkken i kollektiv i Kjøpmannsgata

Deler av bygningen ble evakuert og Kjøpmannsgata ble stengt.

23:23

Moody's forventninger til britisk økonomi lavere

London (NTB-AFP): Kredittbyrået Moody's justerer ned sine forventninger til britisk økonomi. Landets kredittvurdering blir foreløpig stående uendret.

22:50

Lynnedslag i Femundsmarka

Tre kyr drept av lynet - bonden overlevde

Bonde overlevde lynnedslag, men mistet nesten halvparten av kyrne sine da lynet slo ned i fjøset .

fredag 24.06 2016
22:20

Omstridt overvåkingslov godkjent i Russland

Moskva (NTB-AFP): Underhuset i den russiske nasjonalforsamlingen har godkjent en rekke nye lover som blant annet innebærer omfattende datalagring. Kampen mot terror brukes som begrunnelse for de nye reglene.

21:43

FBI har ikke funnet bevis for at Mateen var homofil

Washington (NTB-AP): FBIs etterforskere har så langt ikke funnet klare bevis på at mannen bak massakren i Orlando var homofil.

21:03

81-åring dømt til 13 års fengsel for drap på kona

Sarpsborg (NTB): En 81 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 13 års fengsel for å ha skutt og drept kona si i Sarpsborg i fjor.

20:57

Paven risikerer tyrkisk vrede etter folkemord-uttalelse

Jerevan (NTB-AFP): Pave Frans fordømte det han kalte folkemordet på armenere da han fredag innledet et tre dagers besøk i Armenia. Det kan føre til sterke reaksjoner i Tyrkia.

20:55

Sjetne skolekorps

- Håper at vi har brukt opp kvoten med uflaks

Forsinket fly og trøbbel med buss gjør at skolekorpset fra Trondheim går glipp av «Matilda»-musikalen i London.

fredag 24.06 2016
20:34

Irske ledere avviser avstemning om irsk gjenforening

Dublin (NTB-AFP): Både i Irland og Nord-Irland sier lederne nei til å arrangere en folkeavstemning om en gjenforening i kjølvannet av at britene har stemt for at de vil forlate EU.

19:54

Skadet lam i Bymarka

Meldinger om et skadet lam i Fjellsetervegen.

19:39

5000 spanjoler skal reise via Værnes når dette skipet snur i Trondheim lørdag

Dette er én av tre store cruiseskip-snuoperasjoner i sommer.

19:30

Britenes EU-nei sjokkerte finansmarkedene

Både børser, bankaksjer, oljeprisen og det britiske pundet stupte i kjølvannet av den britiske EU-avstemningen. Men norske banker toner ned faren for en ny finanskrise.

18:37

Putin anklager britene for overdreven selvtillit

Moskva (NTB-AFP): Russlands president Vladimir Putin mener at den britiske regjeringen har vært altfor selvsikker i forbindelse med EU-avstemningen.

fredag 24.06 2016
18:28

EU-kilde: Toppmøte uten Storbritannia onsdag

Brussel (NTB-Ritzau): EU-president Donald Tusk vil samle EU-landenes ledere til et toppmøte onsdag uten Storbritannia, opplyser en EU-kilde til Reuters.

18:20

NVE hever farenivået for Mannen i Rauma

Åndalsnes (NTB): Norges vassdrags- og energidirektorat hever farenivået for Veslemannen i Rauma kommune til moderat/gult nivå.

18:05
17:53

London-børsen hentet seg inn

London (NTB-AFP): Fallet på London-børsen ble mindre enn fryktet. Ved stengetid hadde aksjekursene falt med 2,8 prosent. I Paris og Frankfurt så det langt mørkere ut.

17:51

Dansk minister: – Hele EU har behov for en avklaring

Brussel (NTB-Ritzau): Alle de andre 27 EU-landene trenger en rask avklaring om hva som vil skje videre etter at Storbritannia har stemt seg ut av det europeiske samarbeidet, ifølge Danmarks utenriksminister Kristian Jensen.

17:49

Trønderenergi merker brexit-uro

Uroen etter gårsdagens avstemning i Storbritannia merkes i det trønderske næringslivet. - Markedene vil være mer urolig i tiden fremover, sier Bengt Eidem i Trønderenergi.