søndag 04.12 2016
18:43

Hofer erkjenner nederlag i Østerrike

Oslo (NTB-Andreas Løf): Norbert Hofer fra ytre høyre gratulerer den EU-vennlige utfordreren Alexander Van der Bellen med seieren i presidentvalget i Østerrike.

18:26

Turist utsatt for gruppevoldtekt i Delhi

Delhi (NTB-TT): En amerikansk turist har nylig politianmeldt en gruppevoldtekt i Delhi.

18:12

Høye dødstall etter nye offensiver i Syria

Aleppo (NTB-AFP-AP): Dødstallene stiger etter helgens offensiver i Syria. I Idlib-provinsen er over 50 drept i det som mistenkes å være russiske flyangrep.

18:09

24 bekreftet døde i brannen i Oakland

Oakland (NTB-AP-TT): Dødstallet har steget til 24 etter storbrannen i et kunstnerkollektiv i Oakland i den amerikanske delstaten California.

Leses nå:
søndag 04.12 2016
17:45

Statsbudsjettet 2017:

Svakene som sved mest for å få budsjettet i havn

Alle partiene har måttet gi og ta i budsjettforhandlingene. Her er de største kamelene de har måtte svelge.

17:43

Ekspert: – Mange stemte for å unngå Hofer

Oslo (NTB): Mange østerrikere har snudd og stemt på Alexander Van der Bellen for å unngå at høyrepopulisten Norbert Hofer vinner presidentvalget i Østerrike, tror ekspert.

17:29

Flygerforbundet frykter utflagging av arbeidsplasser

Oslo (NTB): Norsk Flygerforbund er bekymret for at Norwegians bruk av mannskap fra lavprisland kan tvinge andre selskaper til å følge etter for å klare å konkurrere på pris, etter at USA ga selskapet flytillatelse.

17:25

Ni barn døde i bussulykke i Sibir

Moskva (NTB-AFP-AP): Minst elleve mennesker, blant dem ni barn fra et akrobatikklag, omkom i en trafikkulykke øst i Sibir søndag, opplyser russiske myndigheter.

17:25

Grande: Frp satte statsministeren sjakk matt

Oslo (NTB): Budsjettforliket kom i havn, og regjeringen blir sittende. Men høsten har ikke vært god for det borgerlige samarbeidet, erkjenner Venstre-leder Trine Skei Grande.

16:52

Denne bydelen har flest eldre aleneboere: - Mange sliter med ensomhet

Ingen andre bydeler i Trondheim har flere eldre aleneboende enn Sverresborg og Nyborg. – Vi ser at mange sliter med ensomhet, sier diakon Ingvild Svalastoga i Sverresborg menighet.

16:34

Regnværet stoppet ikke de ivrigste

Det er ikke konkurranse som trekker Fredric og Even til Vassfjellet.

16:29

Fidel Castro stedt til hvile

Havanna (NTB-DPA): Urnen med asken etter Cubas tidligere leder Fidel Castro er satt ned i Santiago de Cuba, ved siden av forfatteren og frigjøringshelten José Martí.

16:22

Barnevernet i Værnesregionen:

Samhandlingsleder inn i barnevernet

Det blir rokeringer i barnevernet i Værnesregionen etter at Gunbjørg Furunes Baar mandag fratrådte stillingen som barnevernsleder med umiddelbar virkning.

15:53

Blodig luftangrep i Idlib i Syria

Beirut (NTB-AP-AFP): Minst 46 mennesker er drept i luftangrep i ulike områder av den syriske provinsen Idlib, melder kilder på bakken. Russland anklages for å stå bak.

15:49

Pence forsøker å dysse ned Trumps Taiwan-telefon

Washington (NTB-AFP): Donald Trumps kontroversielle telefonsamtale med Taiwans leder var bare høflighet, bedyrer USAs påtroppende visepresident Mike Pence.

søndag 04.12 2016
15:47

LO: Budsjettkrisen avdekker alvorlig styringssvikt

Oslo (NTB): LO kritiserer pengebruken i den borgerlige budsjettavtalen og mener statsminister Erna Solberg (H) har åpenbare styringsproblemer.

15:18

Kun 20 prosents valgoppslutning ved lunsjtid i Italia

Roma (NTB-DPA): Fem timer etter at valglokalene åpnet hadde bare litt over 20 prosent av Italias velgere møtt fram for å stemme i søndagens folkeavstemning.

15:08

MDG utelukker samarbeid med Frp

Narvik (NTB): Miljøpartiet De Grønne utelukker å støtte en regjering med Frp etter valget neste høst. Det vedtok partiets landsstyremøte enstemmig i helgen.

14:45

Nytt forslag om å utsette slukking av FM-nettet

Oslo (NTB): Miljøpartiet De Grønne vil be om utsetting av slukking av FM-nettet på radio. Også Frp og Senterpartiet har kommet med lignende forslag. Saken behandles i Stortinget tirsdag.

14:35

Politiker og to journalister drept i Finland

Imatra (NTB-FNB-TT): Stemningen i den finske byen Imatra er preget av sjokk etter at en ledende lokalpolitiker og to journalister ble skutt og drept utenfor en restaurant. Alle tre var kvinner.

søndag 04.12 2016
12:58

Oppfinnelse som skal gi arbeidsplasser

En oppfinnelse ved NTNU ble til Seram Coating. Oppstartsbedriften ledes av Gisle Østereng som skimter et skinnende mål langt der fremme.

12:53

Mobilselskapene må gi bedre informasjon om pris

Oslo (NTB): Forbrukerombudet har gitt mobilselskapene frist til mandag med å gi forbrukerne bedre informasjon om prisen på bruk i utlandet og for å ringe spesialnumre.

12:51

Mahmoud Abbas konsoliderer makten i Fatah

Ramallah (NTB-AP): Palestinernes president Mahmoud Abbas har styrket makten sin internt i Fatah.

12:32

Pasienter vegrer seg mot å klage på helsetjenester

Oslo (NTB): Det skal mye til før pasienter velger å klage på helsetjenester. Nå vil Forbrukerrådet gjøre det enklere å si ifra.

12:19

Få asylankomster betaler for regjeringens budsjettavtale

Oslo (NTB): Færre asylankomster og penger i bakhånd i den såkalte ymseposten betaler for pakken som regjeringen tilbød støttepartiene for å få budsjettenighet.

søndag 04.12 2016
12:08

Skjebnesvanger folkeavstemning i Italia

Roma (NTB-AFP-DPA): Italienske velgere avgjør søndag hvorvidt landets grunnlov skal endres i en folkeavstemning som statsminister Matteo Renzi har satset sin politiske framtid på.

12:05

Russlands president roser Donald Trump

Moskva (NTB-AFP): Russlands president Vladimir Putin kaller USAs påtroppende president Donald Trump en intelligent fyr som han venter vil opptre ansvarlig.

12:02

Salmonella hos ku i Sogn og Fjordane

Oslo (NTB): Mattilsynet har påvist salmonella hos ei ku på en kjøttfegård i Sogn og Fjordane.

11:48

Veien over Gevingåsen er åpen

Søndag var veien over Gjevingåsen åpen igjen.

11:34

Syrias hær tilbyr opprørere å forlate Aleppo

Aleppo (NTB-AP): Syrias hær sier den vil gi opprørerne inne i den beleirede delen av byen Aleppo en mulighet til å fortalte områdene med livet i behold.

søndag 04.12 2016
11:30

Presidentvalg trolig uten overraskelser i Usbekistan

Tasjkent (NTB-AFP-TT): Usbekiske velgere skal søndag bestemme hvem som skal erstatte landets avdøde diktator Islam Karimov. Men resultatet er nærmest gitt på forhånd, ifølge ekspert.

11:25

Snåsa: Tre ryddet av veien på E6

Treet som falt over veien på E6 på Snåsa, er fjernet.

11:22

Slik unngår du å legge på deg så mye i jula

Med enkle grep slipper du å stresse like mye med å gå ned i vekt igjen etter nyttår.

10:49

Mann pågrepet etter funn av hodeløs hund

Brønnøysund (NTB): En mann ble pågrepet etter funn av en hundevalp uten hode i Brønnøysund i Nordland lørdag ettermiddag.

10:17

Enebolig i brann på Hitra

Fillan (NTB): En enebolig står i full fyr på Hitra i Sør-Trøndelag. Politiet tror ikke det er folk i huset.

10:17

Frp-topp i Vest-Agder vil ha oljeboring i Skagerrak

Kristiansand (NTB): Oljeboring i Skagerrak vil skape et industrieventyr på Sørlandet, mener Frps toppkandidat i Vest-Agder, Gisle Meininger Saudland.