tirsdag 27.09 2016
22:33

Her får fremtidas veiplanleggere en utfordring i rundkjøringen

NTNU-studenter fikk kjenne på kroppen hvordan det er å kjøre vogntog gjennom en rundkjøring.

22:04

FBI etterforsker nytt hackerangrep mot Demokratene

Washington (NTB): FBI etterforsker et nytt hackerangrep mot Demokratene. Denne gang er det mobiltelefonene til medlemmer av partiledelsen som skal ha vært målet.

21:56

Mann alvorlig skadd i kollisjon i Hordaland

Dale (NTB): En mann i slutten av 40-årene behandles for alvorlige skader etter en kollisjon mellom en lastebil og en personbil i en tunnel på E16 ved Vaksdal i Hordaland.

21:51

- Staten har brukt milliarder som kunne kommet bedre med andre steder

To asylmottak legges ned - stjørdalsordfører reagerer:

Leses nå:
tirsdag 27.09 2016
21:47

Ali Bongo tatt i ed som president i Gabon

Libreville (NTB-AFP): Ali Bongo ble tirsdag tatt i ed som Gabons president etter kraftige protester og påstander om valgfusk.

21:40

Stoltenberg ga Trump svar på tiltale

Bratislava (NTB): Donald Trump mener NATO har intensivert kampen mot terror etter hans kritikk. Dette har vi drevet med lenge, svarer NATO-sjef Jens Stoltenberg.

21:34

Rekordmange så Clinton og Trump i TV-duell

Washington (NTB): 80,9 millioner amerikanere fulgte debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump på TV. Det er ny rekord for debatter mellom presidentkandidater.

21:29

Uværet gir trøbbel i øst, vest og sør

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Det blåser kraftig mange steder i Sør-Norge, mange steder er det mye nedbør på vei. Både i øst og i vest har vinden revet ned trær, noe som har hindret trafikken.

21:07

Baby født med DNA fra tre personer

New York (NTB): For første gang er det født en baby med DNA fra tre personer, melder tidsskriftet New Scientist.

20:50

Pence tror menneskene påvirker klimaet

New York (NTB-AP): Republikanernes visepresidentkandidat Mike Pence er uenig i at klimaendringer ikke er menneskeskapte, noe Donald Trump flere ganger har hevdet.

20:37

Seks omkom i helikopterstyrt i Angola

Luanda (NTB-AFP): Seks personer omkom da et helikopter innleid av oljeselskapet Chevron styrtet utenfor kysten av Angola.

20:36

To av de frikjente i Hemsedal-saken etterlyst

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): To av mennene som ble frikjent for voldtekt av en kvinne i Hemsedal, har fortsatt ikke fått dommen forkynt. Nå har politiet valgt å etterlyse dem.

20:36

Dette skal Trondheim bruke byutviklings-millioner til

- Vi styrker byenes arbeid med å utvikle bærekraftige og attraktive byområder, sier kommunalminister Jan Tore Sanner, og åpner for ytterligere midler neste år.

20:29

Sonderingene i sykehusstreiken brøt sammen

Oslo (NTB-Kristian Skårdalsmo): En ny runde med samtaler mellom Spekter og Akademikerne førte ikke fram, og streiken i sykehusene fortsetter dermed med full styrke.

20:20

Trump langer igjen ut mot tidligere Miss Universe

Washington (NTB-AFP): Donald Trump ble under debatten mot Hillary Clinton anklaget for å ha kritisert en tidligere Miss Universe for å ha blitt for tjukk. Dagen etter debatten kritiserte Trump henne enda mer.

tirsdag 27.09 2016
20:19

Trump skylder på ordstyrer og dårlig mikrofon i debatten

Hampstead (NTB-AP-AFP): Donald Trump mener ordstyreren i TV-duellen ikke stilte like kritiske spørsmål til Hillary Clinton som til ham. Trump mener også det var noe feil med mikrofonen han fikk.

20:16

Tankesmie mener verdensordenen er i fare

London (NTB-DPA): Økende populisme i vestlige land og stormakters skjerpede forsøk på å dominere setter den etablerte verdensorden i fare, mener en britisk tankesmie.

20:11

Sonderingene i sykehusstreiken brøt sammen

Samtalene mellom Spekter og Akademikerne førte ikke fram, og streiken i sykehusene fortsetter dermed med full styrke, opplyser Akademikerne.

20:06

Dronning Sonja stiller ut i London

Oslo (NTB) Dronning Sonja og Magne Furuholmen stiller ut «Texture» i London.

20:04

Flertall for fredsavtalen i Colombia

Bogota (NTB-DPA): Det er flertall for den historiske fredsavtalen mellom FARC-geriljaen og colombianske myndigheter, viser tre ferske meningsmålinger.

tirsdag 27.09 2016
19:16

EU vil hjelpe Norge i kampen mot skrantesyke

Brussel (NTB): EU ser med stor bekymring på hvordan skrantesyke nå har begynt å spre seg i Norge. Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) fikk løfter om hjelp da han besøkte Brussel.

18:39
18:22

Nord- og Sør-Amerika erklæres meslingfritt

Miami (NTB-AFP): Både Nord- og Sør-Amerika er kvitt meslinger etter årevis med vaksinasjonsprogrammer, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO).

18:17

SV slakter regjeringens forslag til klimalov

Oslo (NTB): – Regjeringens klimalov gir oss overhodet ikke helt nødvendige utslippskutt. I stedet lovfester de altfor svake ambisjoner, mener partisekretær i SV, Kari Elisabeth Kaski.

18:09

Mann fra Hadeland kjent skyldig i grove overgrep

Lillehammer (NTB): En 44 år gammel mann fra Hadeland er i lagmannsretten kjent skyldig på alle punkter i en omfattende overgrepstiltale. Blant annet dreier det seg om seksuell omgang med et spedbarn og flere dyr.

tirsdag 27.09 2016
17:53
17:41

Ikke klart hvorfor litauisk mann døde i Telemark

Vinje (NTB): Obduksjonen ga ikke noe klart svar på hvorfor en 25-årig litauisk mann døde i Vinje i Telemark i helgen. En 35-årig landsmann er siktet for dødelig vold, men siktelsen kan bli endret.

17:38

30 millioner budsjettkroner til unge ledige

Stavanger (NTB): I kampen mot arbeidsledighet kommer regjeringen i 2017-budsjettet med en ungdomssatsing på 30 millioner kroner for å gi alle under 30 år et jobbrelatert tilbud.

17:22

Oslo Børs fortsetter fallet

Oslo (NTB): Oslo Børs falt videre tirsdag. Da handelen ble avsluttet, lå hovedindeksen på 604,79 poeng, et fall på 0,7 prosent.

17:20

To dømt i terrorsak i Danmark

København (NTB-Ritzau): To danske menn er dømt til henholdsvis to og et halvt og tre års fengsel for å ha hjulpet Omar el-Hussein med å kvitte seg med et våpen etter terrorangrepet i København i fjor.

tirsdag 27.09 2016
17:11

Johnson møtte Erdogan etter fornærmende dikt

Istanbul (NTB-DPA): Boris Johnson vant i våres en limerick-konkurranse som gikk ut på å fornærme Tyrkias president. Men ifølge Johnson var diktet ikke et tema da de to møttes i Ankara.

16:56

Fem medier felt i twittersak i PFU

Oslo (NTB): Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener Medier 24, VG og P4 brøt god presseskikk i den såkalte @fruhjort-saken. NTB og Bergens Tidende fikk kritikk av utvalget.

16:35

Massiv trygdesvindel avslørt i Hamar

Hamar (NTB): Hver sjette arbeidsledige i Hamar har fått for mye utbetalt i trygd. Nav mener de fleste bevisst har svindlet systemet.

16:28

Statoil kansellerer riggkontrakt før tiden

Stavanger (NTB): Statoil avslutter kontrakten for den oppjekkbare boreriggen West Epsilon. North Atlantic Drilling får nesten 90 millioner kroner som følge av kanselleringen.

16:24

Labour-veteran håper på kjapt parlamentsvalg

London (NTB): Labour-veteran Peter Mandelson mener et snarlig nyvalg er den beste måten å bli kvitt den sittende Labour-lederen på.

16:19

Westerdals tar millionkrav fra staten til retten

Oslo (NTB): Westerdals ACT vil be Oslo tingrett vurdere om det er riktig at høyskolen må tilbakebetale 35 millioner kroner til Kunnskapsdepartementet.