STIG OLAV SORTHE

Det var med stor sorg vi mottok meldingen om at Stig Olav Sorthe var gått bort den 1. januar i år, 64 år gammel.

Trønderen Stig var skogens mann og arbeidet i skogeiersamvirket i nær 40 år. Han hadde fartstid som organisasjonssjef i Glommen, og var både kontorsjef og seinere mangeårig disponent i Inn-Trøndelag Skogeierforening. Tidlig på 90-tallet var han dessuten markedssjef i Norges Skogeierforbund.

Stig var en samarbeidets mann og var sentral i prosessen som endte opp med å fusjonere fem skogeierforeninger Nordafjells på slutten av 90-tallet. Deretter jobbet han som transport- og tømmersjef i Norske Skog, før han i 2003 ble hentet inn som organisasjonsdirektør i Viken Skog for å styrke bedriftens organisasjonsarbeid. Der gjorde han som vanlig en stor innsats, samtidig som han var en ressursperson for hele skogeiersamvirket. Høsten 2013 gikk han av med AFP. Heldigvis stilte han seg til disposisjon for skognæringen også etter den tid.

Vi hadde gleden av å ha Stig som kollega og venn i skogeiersamvirket i mange år. Hans kompetanse og organisasjonserfaring ble høyt verdsatt, og hans positive innstilling smittet. Stig var opptatt av kommunikasjon og snakket om «informasjonstrappa» med stor entusiasme.

Stig var raus som menneske og en samarbeidsorientert ressursperson som ikke var opptatt av å framheve seg selv, men av å få gode løsninger. Vi minnes en høyt respektert og lojal kollega, som var positiv, romslig, snill og omtenksom. Et ja-menneske, som sto for samvirkets verdier i ett og alt.

Stig og hans kjære kone Bjørg skulle om kort tid flytte tilbake til Trøndelag, men slik gikk det ikke. Stig tapte to års kamp mot kreft. Våre tanker går til Bjørg, barna Lars Erik og Line Caterine, og barnebarnet Theodor, som har mistet sin «supermann».

Vi minnes Stig med ærbødighet og takknemlighet.

For kollegaer i skogeiersamvirket

Berit Sanness

Simon Thorsdal

Per Skaare

Nils Bøhn

Ellen Alfsen

Foto: Picasa