HELGE RYVARDEN

Helge Ryvarden gikk bort 31. mars, nær 86 år gammel.

En ekte vestlending som ble trønder god som noen, var utdannet arkitekt ved NTH og senere professor der. Han valgte Trondheim som sin fortøyningsbøye og mange med oss fikk oppleve hans kunstneriske ånd, sikker med sin blyant og storartet i sin verbale uttrykksform.

At han var oppfinnsom og leken, alltid optimist, preget også de mange tiårene vi fikk dele med Helge i Trondhjems Seilforening. Hans kjærlighet til klassiske trebåter samt evne og kondisjon til å gjenskape noen av perlene viste hvilken eminent designer og håndverker Helge Ryvarden også var. Bacalao om bord i Von Honken eller hjemme i Prestegårdsveien var noen av høydepunktene. Det var synlig at hans ledsager gjennom livet sto ved hans side og ga de nødvendige vitaminer til hans sosiale begavelse.

Trondhjems Seilforening hadde stor nytte og glede av hans innsats på så mange områder, særlig ivaretakelse og videreutvikling av eiendommen Cuba på Tautra, trondheimseilernes paradis. Det årlige Glohaneting der ute var for oss med Helge som regissør høydepunktet siste lørdagen i august, en innsats og glød vi sent vil glemme. Gammelkeiseren har gått i land, hans verbale talent satte sitt preg på en over 100 år lang tradisjon.

Vi som var sammen med Helge ble beriket og vi har flotte minner. I denne stunden går også våre tanker til familien som var hans viktigste ankerfeste.

Seilervenner