HELGE RYVARDEN

Helge Ryvarden ble født 23. april 1930 og døde 31. mars i år.

Helge var en fargeklatt, en pådriver og en sjarmør. Han var veltalende, kunstnerisk anlagt, en lidenskapelig sjømann og matelsker.

Nå er ikke Helge lengre sammen med oss – en liten gruppe personer med forskjellig bakgrunn, men med mat- og andre gleder som fellesskap. Etter Helges initiativ fikk gruppen kallenavnet «gjørmettere anno 1987» (GMK 1978).

Med forannevnte egenskaper var Helge ofte et midtpunkt hos oss og vi minnes de mer enn 150 sammenkomstene hvor han med sin storartede verbale uttrykksform inspirerte og gledet oss. Hans kunstneriske ånd og hans store ferdigheter med penn og blyant kom også godt til syne i de mange festlige og morsomme meny-illustrasjoner når bordet var dekket hos Helge og hans stødige livsledsager Kirsten. Det kunne være i Prestegårdsveien, i Bua på Rørosvidda eller i «von Honken» på sjøen. Helge var ikke bare en meget dyktig håndverker når det gjaldt gamle trebåter og andre trekonstruksjoner, også bak komfyren har han gledet oss i flere tiår med dyktig håndverk, ofte inspirert av vestlandsk kysttradisjon. Nå er det bare de gode minnene igjen. Våre tanker går også til Kirsten, Espen, Odd og familien.

GMK 1987

Henk, Lideke, Eli, Yngve, Dagfinn og Anne