ERLING MYRMO

Tidligere lærer og rektor ved Nypvang skole, Erling Myrmo, døde 23. mai. Han ble 79 år.

Han vokste opp på Kvål og , der faren var samvirkelagsbestyrer. I unge dager var han aktiv med i idrett, særlig friidrett. Han kom som nyutdannet lærer til Leinstrand i 1961, etter å ha blitt uteksaminert fra det første kullet fra det som den gang het Statens Læreskoleklasser i Trondheim, senere kalt Trondheim lærerskole. Under lærerutdanningen ble han kjent med Aud, født Pedersen, fra Heimdal. De ble et par, giftet seg, ble leinstrandinger og bygde hus på Kammen.

Vi som gikk i det aller første kullet hans husker ham som en ung og entusiastisk lærer som vi hadde stor respekt for. Han var stødig og trygg, og en veldig flink lærer. Glade var vi også når han tok seg tid til å spille fotball med oss i friminuttene!

Myrmo etablerte raskt et godt samarbeid med foreldrene våre og arrangerte flere foreldremøter. Han trakk foreldrerepresentanter med som hjelpere på turer og var slik sett forut for sin tid. Han var ikke redd for fysiske utfordringer verken for seg selv eller oss elevene. Spesielt husker vi skituren over Vassfjellet og klasseturen til Trollheimen med læring om fjellplanter.

Myrmo stiftet tidlig Nypvang Skolemusikkorps og satt som leder der i mer enn 20 år.

Det gikk ikke mange årene før den unge ansvarsfulle læreren ble rektor på skolen. I denne rollen måtte han takle mange krevende saker.

Helt fra tenårene av var han svært interessert i alle former for idrett. Foruten selv å være aktiv, holdt han utallige kurs, var håndballdommer og deltok i flere år på lærernes bedriftslag i hånd- og fotball. Mye tid ble også brukt på forskjellige turer med kona og døtrene Ragnhild og Marianne.

Foruten idretten var interessen stor for matematikk. I 1965 studerte han et semester ved Universitetet i København, og startet så opp arbeidet med lærebøker i matematikk for Gyldendal Forlag. I mange år ledet han kurs for lærere i hele landet. , og hadde en omfattende reisevirksomhet. Han ble også brukt av matematikkseksjonen ved Trondheim Lærerskole. Han evnet å legge matematikken til rette også for elever som trengte en ekstra utfordring. Etter stadig nye nasjonale læreplaner måtte læreverkene endres, og kona Aud forteller at mye tid ble brukt på disse revisjonene.

En tid var Erling Myrmo valgt representant i Trondheim Bystyre og var i perioder knyttet til skoleadministrasjonen i Trondheim. Som Barnas Representant hadde han særlig ansvar for trafikksikkerhet og den fysiske utforming av skolearealer. Også i egen skolekrets lyktes han med å bedre trafikksikkerheten på elevenes skoleveier. Han arbeidet ved skoleadministrasjon til fylte 70 år.

Av bygda ble han i 2006 hedret med Leinstrandsprisen, en pris for kulturell virksomhet som svært få leinstrandinger har blitt hedret med.

Som tidlig voksen ble Erling Myrmo en ivrig bridgespiller, noe han også fortsatte med som pensjonist. Tross sin store hjertesykdom deltok han helt til uka før sin bortgang.

Han døde med sine kjære rundt seg.

Våre tanker går til hans nærmeste, til Aud, døtrene, svigersønnene, og de fire 4 barnebarna som sitter igjen i sorgen over en kjær ektemann, far, svigerfar og morfar.

Harald Lauglo