TERJE BOSTAD

Vår gode venn Terje Bostad ble revet bort fra oss under en fottur i Jotunheimen. Han ble bare 65 år. For oss i Turkameratene var han Bosse. Bosse var Trondhjemsgutt, oppvokst på Rosenborg. Han hadde en sjelden stor venneskare og en usedvanlig bred bekjentskapskrets. Dét kunne han takke sin allsidighet, sine unike sosiale evner, sitt gode vesen og lune væremåte for. Terje var rett og slett en likendes kar. Han var levende opptatt av skapende virksomhet i vid forstand, og av idrett og friluftsliv.

I tillegg var han, under barnas oppvekst og også senere, engasjert i deres sportslige aktiviteter. Han kjørte egne og andres barn til treningssamlinger og konkurranser. Han deltok i skiarrangementer. Utallige antall par ski fikk sin omhyggelige preparering av Terje. Ja, han utviklet nærmest smøring av ski til et spesialområde. Praktikeren Terje utviklet til og med en egen, patentert børste for behandling av ski. I moden alder var Terje en ivrig deltaker i turrenn på ski, både i inn- og utland. Han deltok i o-løp, padlet, golfet og gikk på jakt. Vi i Turkameratene hadde det store privilegium av å være sammen med han på hytteturer vinter og høst, på kanoturer, på skiturer og fotturer, iblandet festligheter og moro. Den lune humørsprederen Terje var her i sitt ess.

Terje deltok også aktivt i idrettsadministrasjon og tilrettelegging av idrettsaktiviteter. Ved sin død satt han som styremedlem i Trondhjems Skiklubb.

Terje ble pensjonist for to år siden. Men det var ikke Terjes natur å ligge på latsiden. For 12 -13 år siden luftet han en idé om å lage et leilighetsprosjekt, et prosjekt som kunne romme leiligheter til alle Turkameratene. Prosjektet ble realisert med 11 lettstelte leiligheter. Et flott leilighetsbygg, Lerchendal Otium sto ferdig mindre enn et 3/4 år før ulykken rammet. I tillegg hadde han hytteprosjektene og en rekke styreverv. Nyvinninger, oppfinnelser og byggeprosjekter vil stå som håndfaste minner om Terjes skapende evner og interesser.

For oss turkamerater er alle de gode minnene viktigst, fra alle turer og sosiale sammenkomster der Bosse var en humørspreder og en sjelden omsorgsfull person. Flere av oss hadde dessuten gleden av å være hans kollega. Terje var en unik kamerat, lun og nær og alltid i godt humør. Han gikk i bresjen for å få ting gjennomført - med retningssans og usvikelig vilje, aldri redd for å ta i et tak. Terje var ingen mann av store fakter og store ord. Han var rolig og behagelig. Han fikk kontakt og venner overalt hvor han ferdes hen. Bosse, som en viktig bærebjelke i Turkameratenes fellesskap, vil virkelig bli savnet.

Terje døde altfor tidlig. Det er helt uvirkelig at han ikke er mer. Vi i Turkameratene har lidd et stort tap ved Bosses bortgang. Men Terje fikk utrettet mye og spredd mye glede i sitt lange, men dog alt for korte liv. Det er en fattig trøst å tenke på dét, - i det store i tomrommet etter han. Det ligger også en smule trøst i å tenke på de mange gode minnene og Bosses sjarmerende smil. På fremtidige turer vil vi hente frem de gode minnene, og Bosse vil leve videre gjennom dem.

Men det aller største tapet har familien lidd. En kjær ektemann og kammerat/partner, en omsorgsfull og elsket familiefar, svigerfar og bestefar er også borte. Våre varme tanker og dype medfølelse går til Wenche, og til barna Tonje, Ingvild og Vegard med familier i denne vanskelige tid.

Turkameratene