JON G. HOFSTAD

Det var med sorg og vemod vi mottok budskapet om at Jon G. døde 6.juli. Sykdommen tok til slutt knekken på en hedersmann, bare 73 år gammel. Jon G. var en høvding. En skikkelig skytterhøvding. Han var i en årrekke trøndelags beste skytter, og spesielt på feltskyting var han nesten uslåelig. Hans meritter er store, noe hans store premiesamling vitner om. For å begynne på toppen. Han ble Nordisk mester i feltskyting i 1976, og to bronsemedaljer fra henholdsvis 73 og 78. Nordisk mester i felthurtigskyting i 1975 og bronsemedalje i 74. Flere medaljer fra lagskytingene.Han var i hele ni år på det norske landslaget. Jon G. tok også flere mesterskap på Midt Norsk mesterskap, landsdelskretsstevner og ikke minst samlagsstevner. Han er den eneste i Uttrøndelag skyttersamlag som er samlagsmester i alle skytegrener inkludert skifeltskyting. Hans siste vandrepokal tok han på gauldalsstevnet. Det gikk forøvrig hele 25 år fra første til tredje aksje i pokalen. Dette sier litt om hans lange karriere. Hans navn er også gravert på landsskytterstevnets eldste vandrepokal, Offiserspokalen som har gått siden 1929. Han tok der en aksje etter seieren på grunnlaget i 1973.Treningsiveren var stor, ikke bare i skyting, men han var utholdende også fysisk, noe idrettsmerkestatuetter i premiehylla vitner om.

Som tillitsmann og administrator la han ned et enormt arbeid. Han satt i styret i samlaget i en tredveårsperiode. Mange år som nestformann og ti år som leder frem til 2005. Satt to perioder i Norges skytterstyre. Han skjøttet også vervet som samlagsinstruktør i svært mange år, og var ivrig i å lære bort skytesporten til barn, unge og eldre skyttere. I tilegg var han selve krumtappen i Skjelstadmark skytterlag og i oppbyggingen av Rådalen sentralskytebane.

I de senere årene ivret han for å få landsskytterstevnet til Stjørdal. Noe som ble en realitet. Han vil nok for alltid bli husket for landsskytterstevnet 2018 sin far.

For sin innsats for Det Frivillige skyttervesen har han blitt tildelt følgende hederbevisninger. Uttrøndelag skyttersamlags æretsmedalje, Det frivillige skyttervesens hedersmedalje og Det frivillige skyttervesens høyeste utmerkelse, Fortjenestemedaljen i gull. I tilegg til dette er han tildelt Heimevernets fortjenestemedalje for sitt virke og engasjemang som områdesjef i heimevernet i ca. 30 år. Her ivret han for samarbeidet og satte skyting som høy prioritet i våpengrenen.

Vi lyser fred over Jon G. sitt minne.

Uttrøndelag skyttersamlag

Ivar Otto Husby, leder