HILDE KORSNES

Vår gode kollega og venn, Hilde Korsnes, sovnet inn lørdag 29. april etter relativt kort tids sykdom. Selv om vi i slutten av påsken fikk ett forvarsel om hvilken vei dette kom til å gå, kom budskapet om Hildes bortgang brått og overraskende på oss. Bare noen uker tidligere hadde hun vært aktivt deltagende i ulike møtefora. Men vi så at det kostet mye energi å være til stede, og skjønte at Hilde slett ikke var frisk.

Hilde rakk så vidt å fylle 62 år. Hun hadde da jobbet i NAV (tidligere trygdeetaten) i 27 år. Hun hadde mange, og viktige roller i etaten, sist som leder for NAV Arbeidslivssenter Sør Trøndelag i nesten 12 år.

Hilde var en viktig bidragsyter da store Trondheim Trygdekontor i Dronningens gate ble lagt ned til fordel for etablering av seks selvstendige bydelskontor tidlig på 90-tallet. Hennes strategiske, strukturelle og systematiske tilnærming preget denne prosessen. Senere, som underdirektør på Fylkestrygdekontoret, var hun en aktiv bidragsyter for å styrke samarbeidet mellom trygdeetat, kommune og Aetat i Trondheim, og hun bidro til å få iverksatt «VI-prosjektet» i Saupstad bydel; forløperen til NAV. I dette arbeidet var hennes relasjonelle ferdigheter avgjørende for å lykkes. I utrednings- og etableringsfasen av NAV hadde Hilde en sentral rolle i Sør-Trøndelag.

Da Hilde startet som leder for NAV Arbeidslivssenter i 2005 ble hun satt til å lede en ung organisasjon under utvikling. Hilde fant en retning hun ville føre senteret mot, og bit for bit ble viktige byggeklosser for dagens arbeidslivssenter lagt. Dette gjorde hun gjennom å involvere, anerkjenne og vise tillit. Hun fremsto med stor grad av integritet og rettskaffenhet. Hun var kontorets «anker». Hilde møtte enkeltpersoners behov og så muligheter i medarbeidernes egne tanker/ideer og ønsker. Hilde var stolt over sine medarbeidere.

Inkluderingsperspektivet var fremtredende i Hilde sin jobbutøvelse. Hun var en svært viktig bidragsyter til det gode samarbeidet som er skapt i IA-rådet i Trøndelag (rådet for et Inkluderende Arbeidsliv), og var sentral i utviklingen av et målrettet samarbeid mellom partene i arbeidslivet og NAV.

Ord som kan kjennetegne det Hilde var for oss, er positiv, men klar i sin tale når hun mente noe var viktig å få poengtert, samvittighetsfull og etterrettelig, en realist som var nøktern og saklig. Ofte blid med en forløsende kommentar på lager. Raus og omgjengelig uten å sette seg selv i sentrum! Alltid tid til å lytte til den som hadde behov for en prat!

Hilde satte stor pris på de nære, familiære relasjoner, og omtalte familien med stolthet! Likedan viste hun sterk tilknytning til Møre og Søvika, det var «hjem». Gode relasjoner blir viktige å pleie i tiden som kommer – vi er sikre på at familien evner ta vare på hverandre i Hildes ånd og at de gode minnene vil leve videre.

Hilde har satt dype og gode spor etter seg i NAV; en høyt elsket og respektert leder og kollega har gått bort. Minnene om Hilde Korsnes vil leve videre – i våre tanker og hjerter.

Vi lyser fred over Hildes minne.

På vegne av kollegaer i NAV Sør-Trøndelag.

Hilde Merete Bygland