NILS TALSNES

Nils Talsnes døde 26. juni, 85 år gammel.

Nils ble født den 10. november i 1931 og døde den 26. juni i 2017. Han var født i Singsås. Han begynte ved NSB i 1950, som lokomotivføreraspirant. Jeg hadde gleden av å ha Nils som kollega fra 1976 og til han ble pensjonist, siden møtte jeg han som aktivt medlem i Jernbanepensjonistenes forening.

Nils var en lun og vennlig mann, han var «hel ved». Det var alltid en ro og behagelig stemning rundt Nils og det var en glede å tjenestegjøre med han. Alt av arbeide og oppgaver gjorde han med den største flid. Han leverte bestandig det han skulle og gjerne litt mer enn forventet. Han var et forbilde på hvordan lokførertjenesten skulle utøves. Han var oppriktig interessert i de mennesker han møtte. I fritida brukte han mye tid på korsang og korpsmusikk.

Etter at han gikk av med pensjon, så hadde vi ikke så mye kontakt, før jeg selv gikk av med pensjon nær 30 år senere. Vi møttes da som medlemmer av Jernbanepensjonistenes Forening, og etter hvert fikk jeg gleden av å samarbeide tett med ham, da vi en periode begge satt i styret for foreningen. Han brukte mye tid på å holde våre medlemslister á jour, med den gang over 1200 medlemmer.

Vi deltok sammen med Nils og Karen på Jernbanepensjonistenes Landsmøte på Storefjell i midten av juni. I den forbindelse hadde foreningen fra Trondheim laget en sang til forbundet, som vi framførte. Jeg passet på å stå nær Nils under framføringen, da jeg kunne støtte meg til hans sikre sangstemme. Han pratet om at han gledet seg til å dra på hytta i lag med barnebarn litt senere i måneden. Hytta, som ligger ved Burusjøen, betydde mye for Nils. Fjellturer, fisking og multeplukking var lidenskaper og aller triveligst i lag med barnebarna.

Nils har alltid vært i god form og hatt god helse. Med årene fikk han noen mindre helseplager, som han levde godt med. Hans plutselige dødsfall kom som et sjokk på oss alle. Tankene går til Karen og familien, som har mistet sin klippe.

Arne Sveipe Knudsen