ASBJØRN HOFSLI

Tidlig på formiddagen onsdag 9.november fikk vi den tunge og triste beskjeden om at Asbjørn var død, 74 år gammel. En beskjed vi hadde engstet oss for å få. Vi sitter igjen med positive minner fra opplevelser vi hadde sammen med Asbjørn og kona Betten her i Troms: Samvær med våre barn og barnebarn - som han hadde så god kontakt med, turer i skog og mark, på Senja og til vår lille husmannsplass oppi fjellet, besøk på Hålogalands Teater, Emmas Drømmekjøkken og Skansen i Tromsø. Trivelige opplevelser for oss.

Asbjørn hentet oss på Værnes hver gang vi kom - en god og stødig sjåfør. Han og Betten tok oss med på forskjellige arrangementer rundt om i Trøndelag - noe vi satte stor pris på. Selv om han hadde lange og krevende arbeidsdager utviste han folkelighet, nærhet og omtanke.

Asbjørn var raus, hjelpsom og en god foreleser. Under et besøk hos oss spurte vi om han og Betten kunne lage bacalao til 12 personer. Han strålte opp og svarte «selvfølgelig kan vi det». De satte i gang på kjøkkenet. Resultatet ble særs vellykket.

En gang ble Lise bedt av sin sjef på fylkesplan om å lage et program til et seminar. Seminaret skulle gå over to dager på Bardufoss med omtrent 300 deltakere. Asbjørn ble oppringt - om han kunne hjelpe? «Hva kan jeg bidra med,» spurte Asbjørn. «Arbeidsglede,» var svaret. Ja, det kunne han og kom med fly til Bardufoss. Asbjørn holdt et langt, godt og morsomt foredrag om arbeidsglede - et vanskelig emne - uten manus . Tilhørerne koste seg, det ble både smil og latter - og stor applaus.

Asbjørn tok også noen «harde» tak rundt om på den lille plassen vi har oppe i fjellet. Spesielt likte han å slå gresset med ljå. Han var oppvokst på gård og dette kunne han alt om, så det måtte han bare få gjøre.

Sammen med våre barnebarn var han kreativ. Det førte til mye latter, glede, hopp og sprett både for dem og Asbjørn - ja for oss andre også.

Vi - både barn og voksne koste oss sammen med Asbjørn.

Takk for gode stunder og lyse minner, kjære svoger.

Fred

Lise og Asbjørn

Foto: Glen Musk, Adresseavisen