Video-viruset «Honey» har gjort en rekke Apple-mobiler ubrukelig det siste døgnet.

I løpet av det siste døgnet har en tilsynelatende uskyldig video blitt delt millioner av ganger via iOS-apparater som iPhone og iPad. Videoen kan ha blitt videresendt deg fra venner, venners venner eller ukjente. Videoen kjennetegnes av ordet «Honey» i startbildet.

Les også: Slår iPhonen din seg plutselig av?

Les også: Super-Mario for iPhone i desember

Spiller du av denne på en Iphone vil telefonen din gradvis bli tregere og tregere helt til den slutter å respondere.

Korte sekunder

Videoen i seg selv varer i bare noen få sekunder og viser en ung gutt som gjør en håndbevegelse som kan minne om en tryllekunst. Straks etter vi du merke at mobilen din går i sirup. Både hjem -og strømknappen slutter å virke.

Ifølge Apple-nettstedet 9to5mac så finnes det en ganske enkel oppskrift å få mobilen din opp og stå igjen om du har vært så uheldig å klikke på videoen.

På Iphone 7 og 7 Plus fjerner du viruset ved å holde volum-ned -knappen og strømknappen inn samtidig til du ser eple-logoen på skjermen. På eldre iOS-enheter holder du ned hjem-knappen og strømknappen samtidig.

Ennå så vet man ikke helt sikkert, men det antaes at det er en kode i videoen som gjør at minnet på telefonen fylles opp og fungerer som en flaskehals for videre bruk.

Ifølge 9to5mac så gjelder dette viruset for alle iOS-enheter uansett hvilken versjon av operativsystemet du bruker.