Hvordan vil du beskrive din egen innredningsstil? Retro, 60-70-tallsstil. Stram design, mye dansk og norsk - spesielt norsk. Det meste er arvet eller kjøpt på loppemarkeder og bruktbutikker. Jeg kjøpte leiligheten for et halvår siden, og da satte jeg meg ned med noen kompiser, åpnet noen flasker vin og grublet ut hvilken stil jeg skulle gå for. Bygningen er fra 60-70-tallet, så jeg måtte holde meg til den epoken, syns jeg. Den siste anskaffelsen er en salong i møbelserien 1001, som ble tegnet på 60-tallet av Sven Ivar Dysthe og produsert av Dokka.

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet ditt?Egentlig alt. Hehehe. Men mest stua. Den er stor og lys, og passer godt inn i leiligheten. Kjøkkenet er det rommet jeg er minst fornøyd med. Et godt kjøkken skal være funksjonelt. Man skal slippe å gå så langt for hver ting man foretar seg. Og det må være godt med benkeplass. Men vi restaurantfolk oppholder oss så mye på kjøkkenet på jobb, at vi unngår det hjemme.

Hva er det mest ubrukelige du har i hjemmet ditt? Tja. Jeg har jo en del pynt som er ubrukelig, men det har jo sin misjon det også.

Hva bør det være i ethvert hjem? Et toalett. Ellers kan det bli krise.

Hvor er den beste plassen å bo? På fjellet. Der er det fred og ro og fin natur. Gjerne i Åre i Sverige, hvor jeg har hytte, eller i en plass Jämtland. Ideelt sett, hvis jeg ikke hadde hatt jobben som knyttet meg til byen, så ville jeg bodd på fjellet hele tiden, tror jeg.

Hva ønsker du deg til hjemmet ditt? Jeg er rimelig happy med det meste jeg har, egentlig.

Så du ønsker deg ikke et bedre kjøkken..? Tja. Hvis noe skulle byttes ut hjemme, så er det komfyren. Jeg ønsker meg en gasskomfyr. Den blir fortere varm, gir jevnere varme og er lettere å holde styr på enn en vanlig komfyr.

Hvilket hjem kunne du tenkt deg å se eller besøke, hvis du fikk velge på øverste hylle? Jeg ville ikke valgt noen på øverste hylle - jeg kan ikke fordra snobbete hjem. Men jeg kunne tenkt meg å besøke hjemmet til den norsk-sveitsiske kunstneren Paul Brand. Han er en hyggelig kar, og i forhold til det jeg har sett av kunsten hans, så har han sikkert et fint hjem også.

Hvor slapper du av i hjemmet ditt? Jeg har en litt shabby, norsk designstol fra 60-tallet, som jeg ikke er helt sikker på hva heter, og som er alt for sliten til å stå på stua. Men i den kan jeg i alle fall slappe av. Men aller helst reiser jeg på fjellet for å slappe av.

Hva sier interiøret ditt om deg som person? At jeg er interessert i form. Og at jeg er litt nostalgisk, kanskje, i forhold til at jeg er glad i ting fra 60- og 70-tallet. Jeg syns tingene er fine, med stramme, rene linjer og uten så mye krimskrams. Det er kanskje mer estetikken ved dem enn nostalgien som opptar meg.

Ommøblerer du ofte? Nei. Men nå har jeg jo ikke bodd her så lenge da, så det kan jo hende.

Hva har størst affeksjonsverdi i hjemmet ditt? Det er jo nesten ingenting av det jeg har som jeg eide for et halvt år siden. Hehehe. Men jeg har noen gamle kasseroller etter bestemor, som jeg har hatt i snart 35 år. De har stor verdi fordi jeg fikk dem av henne, og jeg bruker dem i matlagingen.

Hva er luksus? Vinkjeller. Det verste jeg vet er vinflasker lagret i hyller over peisen eller på kjøkkenbenken. For ikke å snakke om krydderhyller over ovnen. Det er mange kjøkkendesignere som ikke er så opptatt av mat, for å si det sånn.

 . . . men hva er galt med dette, da? Temperaturen! Vin og krydder blir ødelagt av den konstant svingende temperaturen. Man bør oppbevare vin i et vinskap eller en god kjeller, som sørger for jevn temperatur.

Hva er ditt beste innredningstips? Man må innrede med ting man selv syns er fine, og ikke bry seg om hva andre syns er fint.

Foto: MORTEN HALVORSEN