Pengeflyt gjennom det angivelige nettverket, overføringer til Thailand og veksthormoner fra England, bestilling av virke- og tilsetningsstoffer var blant temaene som kom som følge av nye bevis i Operasjon Gilde.

For ti dager siden fikk politiet tilgang til 10 000 dekrypterte e-poster fra et selskap i Canada. Mandag ble noen av sidene lagt frem i sal 206 i Sør-Trøndelag tingrett.

Snakket med «Corleone»

De nye bevisene førte først til en utsettelse av dopingrettssaken, men mandag morgen fortsatte forhandlingene på tross av protester og begjæringer om en ny utsettelse, på ubestemt tid, fra flere av forsvarerne til de syv tiltalte.

Tingrettsdommer Rune Lium besluttet etter en kort behandling at saken skulle fortsette. Dermed kunne aktoratet konfrontere de syv tiltalte med informasjon fra de nye e-postene fra Canada. E-postene stammet fra 2008.

En 27 og en 28-åring, som av påtalemyndigheten regnes som hovedmenn (i tillegg til en 39-åring), har erkjent at de har skjult seg bak dekknavnet «Dreams». Til grunn for mandagens bevisførsel lå en lang korrespondanse mellom de to dopingselgerne fra Trøndelag, og en norsk leverandør som befinner seg utenlands.

Mannen i utlandet skaffer ifølge e-postene både råstoff og bindemiddel. Han har valgt å kalle seg «Corleone». Mannen har ikke blitt pågrepet i Operasjon Gilde, ifølge politiet.

Sendte penger til Thailand

- Hvor mye stoff kom fra «Corleone» i denne perioden, spurte statsadvokat Unni Sandøy.

- En stor majoritet av pulver til tabletter, svarte 28-åringen.

Fra e-postutvekslingen gikk det frem at de to bak «Dreams» fikk sendt 40 000 kroner til forskjellige personer i Thailand. Pengeoverføringsstjenesten Western Union ble brukt til å sende pengene ut av Norge. De to skal ha brukt en tredjeperson, en trønder som ikke er blant de syv tiltalte, til å sende noe av pengene. Statsadvokaten presset en hovedtiltalt 27-åring om hvem personen var.

- Jeg husker ikke så mye rundt dette, svarte 27-åringen.

- Prøv å husk. Dere drev en business her, sa Sandøy skarpt.

- Det er en som har kjøpt steroider, sa 28-åringen.

Endret forklaring

I løpet av rettssaken har det kommet frem at 28-åringen overtok rollen som bakmann for dopingfabrikken i Trondheim fra en medtiltalt mann (39).

39-åringen sa i sin forklaring at det kostet 100 000. Mandag ønsket han å endre forklaringen sin på det punktet.

- Jeg fikk spørsmål om hvor mye jeg fikk for det i politiavhør i fjor sommer. Jeg angrer fælt på at jeg sa det var 100 000. Jeg fikk 400 000 for businessen. Det var ingen plan for nedbetaling av gjelden, men jeg fikk penger sporadisk av og til, sa 39-åringen i retten.

Politiet viste retten e-poster hvor 39-åringen forteller en leverandøren «Corleone» at han ønsker å gi seg som dopingselger.

«Heisann, det ble så mye styr her nå, at jeg har tatt en hurtig avgjørelse om å gi meg på topp, så i går solgte jeg hele businessen min til Dreams. Han har overtatt maskinene, kundene, alt jeg hadde av tabs, alle avtaler jeg hadde og også det powderet som du sitter på til meg», skrev 39-åringen.

«Styret» 39-åringen henviser til er pågripelser under «Operasjon Gullfugl», en dopingopprulling med utspring i Førde i 2008.

Påtalemyndigheten mener imidlertid at 39-åringen fortsatt bidro i det angivelige dopingnettverket i Trondheim helt frem til 2012. Dette nekter 39-åringen for.