Første sesong av «Game of Thrones» var uten tvil fjoråretsbegivenhet på bluray, som storslått filmfortelling langt mer imponerende ennPeter Jacksons «Hobbiten» i omtrent samme sjanger. På slutten av årets påskeblir det premiere på tredje sesong på tv, både i USA og Norge.

Samtidig lanseres sesong to for hjemmekino. Om den ikke er likesterk, imponerende og mektig fra start til mål som første sesong, så har sesongto en stigning og høydepunkt som gjør serien til noe av det mest imponerendesom er laget av brutalt, mektig og storslått tv-drama.

Serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss har med toppfolk foranog bak kamera klart å få George R. R. Rartins historier til å bli et drama somlener seg like tungt mot Shakespeares maktspill som spektakulære fantasyunivers

På imponerende vis kretser serien mellom riker og høvdinger,fint illustrert i den nye tittelsekvensen. At serien også finner det for godt åta livet av eller sterkt kveste sentrale personer, gjør dramaet påfallendeuforutsigbart for oss som ikke har lest bøkene.

Landskap, miljø og kostymer er en fryd for øyet. I dennesesongen er detl først i de siste episodene serien i dramatikk og utseende heltklarer å leve opp til den fantastiske første sesongen. Rollegalleri ogtypetegning er på høyden hele veien. Filmskapere med erfaring fra andre avtidenes beste tv-serier gir høyt nivå, selv i de mer ordinære episodene.

Jack Gleeson som ondskapsfull barnekonge, kortvokste Peter Dinklagesom kongens onkel og Maisie Williams som jente på rømmen i gutteklær er treblant mange karakterer som gjør «Game Of Thrones» like mye til en dramatiskfest for skuespilleri, som for mytiske landskap og brutal action.

Selv om andre sesong totalt sett ikke er på nivå med den første,serveres et kraftfullt, fascinerende og særdeles severdig oppspill motfortsettelsen. Det skal ikke forundre meg om ikke også dette blir stående somårets storfilm på hjemmekino.

Ekstramateriale: Bakomfilmer, episodeguider og mye, mye mer.