De to lederne i Nummeropplysninga AS er siktet for grovt bedrageri og grovt underslag, etter at trondheimsselskapet skal ha lurt bedrifter til å signere avtaler om oppføring i nettkatalogen 1801.

Politiet pågrep de to lederne i midten av oktober, og da boligene deres ble ransaket ble det blant annet beslaglagt over 400 000 kroner i kontanter.

Ville stanse selskapet

Nå vil selskapet bak nettsiden 1881.no, Amedia-eide Digitale Medier 1881 AS, ta kontroll over verdiene som er beslaglagt.

- Vi ønsker å sikre verdier til dekning av et fremtidig erstatningskrav, sier selskapets advokat Vegard Langeland Hagen til Adresseavisen.

Digitale Medier 1881 ba opprinnelig om en midlertidig forføyning for å stanse trondheimsselskapets salgsmetoder, men etter pågripelsene ble nettsiden 1801.no stengt.

Den midlertidige forføyningen ble også utsatt, og saken utvidet med en begjæring om arrest i beslaglagte midler. Selskapene møtes i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag.

Hagen sier at bakgrunnen for søksmålet blant annet er at Nummeropplysningas selgere skal ha utgitt seg for å ringe på vegne av 1881. Han sier at det er for tidlig å si når søksmålet vil komme.

- Ren svindel

Administrerende direktør Asgeir Ohr i Digitale Medier 1881 har tidligere uttalt til TV 2 at de i vår begynte å få uvanlig mange klager på saker de ikke kjente igjen.

Han mente at 1801 Nummeropplysninga åpenbart prøvde å utnytte navnelikheten, og anså det for å være «ren svindel».

- Det er veldig kjedelig for oss som prøver å drive seriøst, og for kundene våre som tror det er oss. Vi er et nettsted med 1,4 millioner unike brukere i uka, mens 1801 er en side omtrent uten trafikk, sa Ohr.

Løslatt

Styreleder Jonas Voldhagen Myrvold og daglig leder Amir Spjøtvold Mian i Nummeropplysninga AS ble i forrige uke løslatt fra varetekt, etter først å ha blitt varetektsfengslet i fire uker.

De har begge nektet straffskyld for det de er siktet for, men Mians advokat Torfinn Svanem har tidligere sagt at hans klient har erkjent at han noen ganger ga uriktige opplysninger til kundene.

Svanem var ikke tilgjengelig for kommentar mandag.

Myrvolds advokat Per Wold sier at hans klient ikke har noen kommentarer på det nåværende tidspunkt. Wold påpeker at han ikke representerer Nummeropplysninga i saken mot Digitale Medier 1881.

Ifølge fengslingskjennelsen fra 18. oktober viser kontoutskrifter at det fra mars til september i år ble overført nær 3,7 millioner kroner fra firmaets konto til Myrvolds private konto.

Han skal også ha tatt ut nær 1,3 millioner fra sin egen konto i den samme perioden, og overført store beløp til utlandet.

Personer som har stått de bedragerisiktede lederne i nær forteller også om et voldsomt pengeforbruk, blant annet på utesteder i Trondheim.