Fire kamper har gitt fire tap etter sommerpausen, det etter at det ble kjent at klubben har kommet i økonomiske problemer, etter svikt på inntektssiden. Det har gjort at flere spillere har forlatt klubben, deriblant sentrallinja med midtstopper Christian Eggen Rismark (gikk til Orkla), midtbaneanker Eirik Valla Dønnem (Byåsen) og toppscorer Georg Flatgård (Levanger) har forlatt klubben.

Et svekket Rødde-lag tok ledelsen hjemme mot Træff, i den viktige sekspoengskampen, men endte opp uten poeng til slutt.

Les mer: Rødde må kutte for å overleve (krever innlogging)

Kunne dratt fra - ble hentet igjen

For med to lag med nedrykksspøkelse hengene over seg, var tre poeng livsviktig når innspurten begynner å nærme seg. Med seier kunne Rødde distansere seg fra moldenserne, og ta turen over nedrykksstreken, men endte med en ny nesestyver da Træff snudde det siste kvarteret – og vant 2–1 på Heimdal.

Dermed gikk Træff forbi Rødde på tabellen, ett poeng skiller moldenserne på plassen over streken, til Rødde.

To trønderlag kjemper med ryggen mot veggen

Som selv har fått Byåsen opp i ryggen, i det som blir en thrillerhøst med tanke på å beholde alle trønderlagene i divisjonen. Byåsen ligger med sine 16 poeng, nest sist på tabellen, men er likt med Rødde på plassen foran.

Mot topplaget Førde hadde Byåsen de største sjansene, men måtte nøye seg med 0–0 på Dalgård. På Stjørdal endte oppgjøret mellom Blink og Strindheim i poengdeling, til tross for at Stjørdals-Blink var nær 2-1-seiersmålet på overtid.

Les mer: Bestefar Eggen henter barnebarnet for å styrke laget

Rødde – Træff 1–2 (1–0)

Målsjanser: 7-5

2 div. avd. 4, Heimdal kunstgress, tilskuere 50

Mål: 1-0 Thomas Nikolaisen Valø 2. min, 1–1 Lasse Brandal 77. min, 1–2 Stian Hagbø Olsen 85. min

Dommer: Rikhard Haugen Lyng, Kolstad Fotball 4

Gult kort: Kim André Brandtzæg, Mikal Haugen Bjørnstad, Ole-Johan Skrede alle Rødde. Ronny Farstad Fredriksen, Thomas Martin Rekus, Bjørnar Eltervåg alle Træff

Rødde: Fikk en pangstart etter scoring allerede etter 2. min. En kamp mellom to forsiktige lag, hvor Rødde klarte å holde på ledelsen sin ved å spille sikkert defensivt store deler av kampen. Burde klart å punktere kampen da de blant annet hadde et stangskudd på 1-0, men de klarte ikke å sette sjansene sine. I stedet klarte bortelaget å komme tilbake, etter å ha fått blod på tann etter utligningen drøye ti minutter før slutt. En viktig kamp for begge lag for å holde seg over nedrykksstreken. Men bortelaget ville mest, og tok ledelsen i oppgjøret etter en corner fem minutter før slutt, en dødball Rødde burde klart å klarere og få med seg et poeng fra dette oppgjøret.

Dagens Ivers: Niklas Lyngvær Iversen

NB: Slike kamper må Rødde vinne om de skal klare å beholde plassen, men etter å ha mistet 10 spillere i sommer kan det fort bli en tøff høst.

Magnus Bjerke 3 (Erik Brækken 81. min)

Martin Kristoffer Berdal 3 (Ole Martin Devle 68. min)

Ståle Singstad Stegavik 3 (Mike Arnesen Almaas 77. min)

Thomas Nikolaisen Valø 3

Kim André Brandtzæg 2

Træff: Andreas Viken Beinset, Anders Hagset Stavnesli, Stian Samdal, Bjørnar Eltervåg, Stian Hagbø Olsen, Magnus Lervåg Saga, Ronny Farstad Fredriksen, Ole Kristian Rødahl, Thomas Martin Rekus, Simen Tangen Lasse Brandal

Byåsen – Førde 0–0 (0-0)

Målsjanser: 7-3

2. divisjon avd. 4, 17. runde. Byåsen Arena.

75 tilskuere

Dommer: Sivert Ø. Amland, Kringlebotn IL – 6.

Gult kort: Ivar Erlien Furu, Asgeir Volden Snekvik og Petter Tiller Larsen, Byåsen. Alexander Ødegaard, Erlend Moen Taule, Runar Flugheim Heggestad og Kristoffer Angedal, Førde.

Byåsen: Tok tak i taktpinnen omgående og skapte flere brukbare sjanser uten å få uttelling i en kamp som etter hvert jevnet seg ut utover i 2. omgang. Fikk flere frispark i gunstig posisjon som de ikke klarte å utnytte og slet mer og mer mot gjestenes solide forsvarsmur. Førde kom med en tydelig plan om å legge seg lavt og kompakt i 4-5-1 og ta overganger og så tålelig fornøyd ut med det ene poenget de fikk med seg hjem. Ingen av Byåsens forsterkninger i sommer hadde noen stor dag og det bar også etter hvert det offensive spillet preg av. Dermed ligger Byåsen fortsatt godt plantet med begge beina i bunnstriden i det som etter alle solemerker blir en kamp for å overleve utover høsten.

NB! Byåsens to neste kamper er mot Træff (borte) og Rødde (hjemme). To kamper som fort kan bli helt avgjørende for om laget berger plassen i 2. divisjon eller ikke.

Førde (4-5-1):

Ante Knezovic – Eirik Flatjord, Carl Joakim Kvist, Vegar Gjermundstad, Tor Are Moldskred Dvergsdal (Runar Flugheim Heggestad 66 min.) - Eirik Lund Holm, Erlend Moen Taule, Sindre Austevoll, Kristoffer Haaland Iversen (Kristoffer Angedal 88 min.), Alexander Ødegaard – Vegard Savland.

Kampkarakter: BUNN

Stjørdals-Blink–Strindheim 1–1 (1-0)

Målsjanser: 6-4

2. divisjon avdeling 4, menn. 17. runde. Nye Blinkbanen.

255 tilskuere

Mål: 1–0 Lars Martin Husby (33. Min), 1–1 Joachim Olufsen (58. min)

Dommer: Mads Følstad Skarsem, Charlottenlund SK. 5

Gult kort: Lars Martin Husby, Ole Jørgen Karstensen, begge Blink. Eirik Nerland, Eirik Trondsen, begge Strindheim.

Stjørdals-Blink: Mye ballinnehav, men svakt tempo gjorde at Blink slet med få til mye på den siste tredelen innledningsvis. Litt for mye én og én, få samtidig bevegelser, spesielt de gangene Blink tok Strindheim i ubalanse. Ble derfor avhengig av enkeltprestasjoner–og involvering av kantene, spesielt høyre, skapte flere store farligheter. Når i tillegg det kom et forløsende løp fra midtbanen, brøt Blink også opp i en ensformig angrepsrytme–og 1–0 ble et faktum. Relativt god kontroll defensivt i banespillet, men sløvhet på egne dødballer kunne fort straffet seg. Ble tatt litt på senga av Strindheims offensive press etter pause og ble svært passive. Red av Strindheim-brisen og kunne tatt med seg alle poengene på slutten.

Strindheim: Åpnet svært forsiktig i en dynamisk 3-4-3-formasjon. Med backer ytterst på midtbanen, ble det fort en slags 5-2-3 da Strindheim forsvarte seg. Ble derfor litt for baktunge i starten, og unøyaktighet i oppspillene, gjorde at det ble en lang vei for vingene å angripe i. Fikk etter hvert ned ballen og flyttet opp laget. Kom mer til sin rett og skapte flere farligheter–spesielt på innøvde cornervarianter og vinger som brøt innover for langskudd. Tok over kampen spesielt første 20 minuttene av 2. omgang, da de brukte fotballens enkleste medisin: hver spiller løp litt ekstra og vant sin duell med motstanderen. Gikk litt tomme på slutten som følge av dette, men berget et fortjent poeng.

NB! Sondre Stokke holdt på å bli matchvinner mot gamleklubben, men måtte seg et frispark gå via muren og i tverrliggeren på overtid. 1–1 var dog fortjent etter spill og sjanser.

Dagens Ivers: Ola Andreas Hoel, Stjørdals-Blink.