Snøfillene fyller horisonten det ene øyeblikket, regndråpene fyller sølepyttene det neste - og både eldre damer og vi stavrer oss av gårde på usikre, isete fortau.

Til å kjenne igjen, ja?

Det er grunn til å holde seg hjemme, med noe godt rødt i glasset, for å støtte oss til Facebook-terminologien. Eller noe godt øl i kjøttet, for å støtte oss til vår agenda akkurat i dag.

Da er det grunn til også å støtte seg til andre trygge og kjente størrelser på tampen av årets kanskje stussligste måned, dagen før ny optimisme tennes første søndag i advent. Det vil jo også kunne passe utmerket som søndagsmiddag etter at julegrana og det første adventslyset er tent, og vi dessuten kan telle dager til sola «snur».

Og litt persille: Legg potetene i ildfast form, press dem forsiktig på toppen til de sprekker noe opp.

Helstekt filetkjøtt er avgjort noe å stole på. Entrecôte er det røffeste, det mest smakfulle, og vi synes ofte det beste. «Feilen» mange etter vår mening gjør, er å behandle entrecôten for likt indrefilet - servere den for lite varmebehandlet. Når kjøttet når 60 grader og fettknutene har smeltet, blir kjøttet både lett å spise og ytterst smakfullt.

Vi bruker gamle triks når vi serverer dagens kjøttmiddag, gode og velpreppede poteter og et smaksrikt, italienskinspirert urtesmør. Mye mat, smaksrik og mettende. Mye trøst i det.