Snøfillene fyller horisonten det ene øyeblikket, regndråpene fyller sølepyttene det neste - og både eldre damer og vi stavrer oss av gårde på usikre, isete fortau.
Til å kjenne igjen, ja?
Det er grunn til å holde seg hjemme, med noe godt rødt i glasset, for å støtte oss til Facebook-terminologien. Eller noe godt øl i kjøttet, for å støtte oss til vår agenda akkurat i dag.
Da er det grunn til også å støtte seg til andre trygge og kjente størrelser på tampen av årets kanskje stussligste måned, dagen før ny optimisme tennes første søndag i advent. Det vil jo også kunne passe utmerket som søndagsmiddag etter at julegrana og det første adventslyset er tent, og vi dessuten kan telle dager til sola «snur».
Helstekt filetkjøtt er avgjort noe å stole på. Entrecôte er det røffeste, det mest smakfulle, og vi synes ofte det beste. «Feilen» mange etter vår mening gjør, er å behandle entrecôten for likt indrefilet - servere den for lite varmebehandlet. Når kjøttet når 60 grader og fettknutene har smeltet, blir kjøttet både lett å spise og ytterst smakfullt.
Vi bruker gamle triks når vi serverer dagens kjøttmiddag, gode og velpreppede poteter og et smaksrikt, italienskinspirert urtesmør. Mye mat, smaksrik og mettende. Mye trøst i det.