Det var ingenting å si på stemningen da kokk Christopher Danielsen og assistent Christer Rødseth gikk til topps i Global Chef Challenge. Foto: kristine hartviksen/Norges Kokkemesteres Landsforening

Christopher Davidsen gikk rett til topps i Global Chef Challenge, og kan dermed smykke seg med tittelen verdensmester i kokkekunst. Det skriver Norges Kokkemesteres Landsforening i en pressemelding.

Slo USA

Norge var vertskap for verdenskongressen for kokker og selve konkurransen ble arrangert på Jåttå videregående skole i Stavanger lørdag kveld. Davidsen jobber til vanlig ved Rica Nidelven Hotell i Trondheim.

- Det var helt fantastisk. Det var ubeskrivelig å vinne, sier Davidsen til adressa.no.

Av 92 kokker som startet i konkurransen, var det han og Norge som ble stående øverst på pallen.

- Jeg har hatt dette som mål i nærmere tolv år. Da jeg skjønte at jeg hadde vunnet, så svartnet det. Jeg husker ikke hva jeg gjorde, men jeg begynte å grine, sier han ærlig.

Tok permisjon fra jobben

Blant rettene som Davidsen komponerte var det en vegetarrrett med asparges, sopp og kyllingegg, en fiskerett med kveite sukkertare, en hovedrett av kobebiff og en dessert basert på Valrhona-sjokolade.

Han har ligget i hardtrening de siste to månedene, og har hatt permisjon fra Rica Nidelven.

- Arbeidsgiver har vært veldig behjelpelig. Jeg er egentlig fra Stavanger, men jeg bor med min samboer i Trondheim. Jeg har ingen planer om å flytte, og trives kjempegodt i Trøndelag, sier han.

Han retter en stor takk til assistenten Christer Rødseth, familie og kokkevenner som har støttet ham på vei mot seier.

Norge kom altså på førsteplass, mens andreplassen gikk til USA og Hong Kong endte på tredjeplass.

- Fullt fokus

Per Mandrup fra Danmark var en av dommerne under konkurransen, og han er full av lovord om det norske teamet.

- Jeg ser den samme tendensen i de andre nordiske landene. Når de har bestemt seg for å konkurrere går de inn med fullt fokus. De trener og arbeider svært systematisk frem mot konkurransen og under konkurransen er ingenting overlatt til tilfeldighetene, sier han ifølge pressemeldingen.

- Det er denne systematikken i kombinasjon med kokkefaglige teknikker og gode smaker som førte Davidsen og Rødseth øverst på pallen i Global Chef Challene, sier Mandrup.