663 000 seere benket seg for å se første episode av den politiske thrilleren basert på en idé av Jo Nesbø.

Aldri før har en dramaserie hatt et høyere seertall på TV2, «Okkupert» slår såvidt fjorårets «Frikjent» med 3000 flere seere på premieren.

Første episode fikk en markedsandel på 53,4 prosent i målgruppen 20-49 år, og 44,8 prosent blant alle seerne over 12 år.

Russland fordømmer serien: «Det er virkelig synd at forfatterne i samme år som vi feirer 70-årsjubileet for seieren i andre verdenskrig, ser ut til å ha glemt den sovjetiske hærens heroiske bidrag til frigjøringen av Nord-Norge fra de nazistiske okkupantene.»

- Å våkne opp til slike tall gjør en dramasjef usikker på om han faktisk har våknet eller ei. Dette oppleves som en drøm og jeg er så glad for at det norske folk holdt seg våken og avsluttet uken med et fantastisk spenningsdrama på TV 2 i går kveld, sier Christopher Haug, dramasjef i TV 2, i en pressemelding.

Reaksjonene på serien var imidlertid ikke unisont positive, både tv-kritikere og seere har vært splittet i synet på serien. Adresseavisens anmelder Terje Eidsvåg var så fornøyd at han ga serien karakteren fem:

««Okkupert» er spennende, skremmende og besnærende dyktig gjort i de fleste ledd. God, diskusjonseggende underholdning i et framtidsdrama med så mange referanser til Norge i dag at serien innenfor sitt univers kan oppfattes mer virkelighetsnær enn den gir seg ut for å være», skriver Eidsvåg i anmeldelsen.

VGs anmelder gir derimot serien terningkast tre, og mener den «Ikke engang er særlig bra til å være norsk».

Også på sosiale medier har diskusjonen gått høyt, på Twitter haglet det både slakt og hyllest i går kveld og utover mandag formiddag.

Her er bare noen av reaksjonene på serien: