«Good Kill» fortoner seg som en slags amerikansk spillefilmoppfølger til Tone Hessen Scheis prisbelønte dokumentarfilm «Drone». Som dokumentaren retter Andrew Niccols film kritisk blikk på amerikansk bruk av droner i den såkalte krigen mot terror.

Ethan Hawke spiller en tidligere jagerpilot som sitter i en container ved Las Vegas og styrer droner på den andre siden av verden, og fyrer løs mot potensielle terrormistenkte i Afghanistan og Jemen, etter ordre fra CIA. Hawke og filmen er kritisk til måten kampen føres på, ikke minst på grunn av usikkerheten rundt sivile ofre.

Regissør Andrew Niccol er en habil filmskaper og manusforfatter, opprinnelig fra New Zealand, som har slitt med å holde nivået på sine siste filmer. Hans største prestasjon er nok manuset til «The Truman Show»(1998), mens Steven Spielberg laget film av hans manus til «Terminalen»(2004). Som både manusforfatter og regissør er hans største og beste øyeblikk sci-fi-dramaet «Gattaca»(1997) og den politiske thrilleren «Lord Of War»(2005). «Good Kill» er ikke på nivå med dem, men som rett-på-dvd-film i Norge har den sine sterke sider.

Filmen er mye bedre på å få fram dilemma og kvaler rundt krig utkjempet som et slags dataspill fra Las Vegas, enn koblingen mot Hawkes personlige drama og nedgangsspiral i ekteskap og mental helse. Filmen gaper over mer enn den helt klarer svelge, men som thriller i «Homeland»-klassen er den helt brukbar.