I gang igjen: Etter en lang pause åpner restaurant NordØst åpner igjen etter brannen i september. Peter Gjerde (til høyre) og Lars Erik Vesterdal gleder seg. Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen

- Vi må vel kunne si at vi var maksimalt uheldige, sier daglig leder ved Nordøst, Lars Erik Vesterdal.

Seks ukers stopp i etableringsperioden har vært en utfordring. Men i dag åpner restauranten på Solsiden igjen dørene.

Les også: Åpnet for to måneder siden - stengt i dag på grunn av brann

Restauranten varslet brannvesenet da de oppdaget illevarslende lukt i kjøkkenet. Brannvesenet avdekket at røyklukten stammet fra inne i veggen ved en av grillene på kjøkkenet. Hele Solsiden ble evakuert ved 23.00-tiden denne kvelden midt i september, og Nordøst ble stengt «på ubestemt tid».

Flere millioner i tap

- Dramatikken og skadetilfanget er nok overvurdert i folks bevissthet, men brannvesenet gjorde en grundig og god jobb, og vi er glade for å komme i gang igjen, sier Vesterdal.

I tillegg til tapet av omsetning i disse seks ukene, har det vært vanskelig å booke inn kunder i den nærmeste tiden fremover, ettersom åpningstidspunktet har vært så usikkert.

- Vi har tapt i overkant av fire millioner på dette, men nå ser vi først og fremst fremover, sier nestleder Peter Gjerde.

God tid til idéskaping

Personalet har vært permittert i store deler av perioden, men de har også brukt tiden til faglig fordypning.

- Vi har holdt både kaffe, vin- og coctail-kurs for våre ansatte, og har hatt god tid til idéskapning og eksperimentering. I tillegg er lokalene totalrenovert, sier Vesterdal.

LES OGSÅ: Avslører planer for ny restaurant på Solsiden

Nordøst kombinerer asiatiske smaker og spesialiteter med lokale trønderske råvarer, og setter det inn i sin egen matfilosofi.

De har introdusert en god del nye retter på menyen til nyåpningen. På den spesielle smaksmenyen, som introduserer gjester for et utvalg av restaurantens retter, er det bare én av åtte retter som har overlevd pausen.

Blant nye elementer på menyen er viltkjøtt på thai-vis, en koreansk barbecuemeny med fisk og skalldyr, samt ikke så veldig julete varianter av ribbe og lutfisk.

Les også: Ny restaurant på Solsiden åpnet dørene før helga

Laurbærene skal i sausen

Nordøst har hatt overveldende publikumssuksess. I de to første månedene var ethvert sete i første etasje i restauranten i gamle Matbarens Renaas lokaler i bruk hver kveld. Den spesielle satsingen på cocktails slo også overraskende godt an. Adresseavisens restaurantanmeldere Smakspolitiet var svært positive i sin anmeldelse. Men et par dager etter anmeldelsen sto på trykk, måtte altså restauranten stenge.

I en periode med mange nye restaurantetableringer og hardere konkurranse enn noen gang var dette en utfordring.

- Dette er ikke en tid der det holder å hvile på sine laurbær?

- Nei, laurbær skal en ikke hvile på. De skal en ha i sausen, fastslår Lars Erik Vesterdal.

I gang igjen: Etter en lang pause åpner restaurant NordØst åpner igjen etter brannen i september. Peter Gjerde (til venstre) og Lars Erik Vesterdal gleder seg. Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen
I gang igjen: Etter en lang pause åpner restaurant NordØst åpner igjen etter brannen i september. Peter Gjerde (til høyre) og Lars Erik Vesterdal gleder seg. Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen