Trondheim Jazzorkester har i mange år samarbeidet med noen av landets fremste komponister innen jazz og beslektet musikk. Nå er turen kommet til Christian Wallumrød, en mann som har beveget seg mer og mer i retning samtidsmusikk etter at han gikk ut fra Jazzlinja på NTNU på 90-tallet.

I «Untitled Arpeggios and Pulses», et firedelt verk som nylig ble urframført av Trondheim Jazzorkester i Dokkhuset, er han selv en sentral musiker på piano, synthesizere og trommemaskiner.

Han har i tillegg med seg åtte yngre musikere på blant annet gitar, saksofon, trompet og tuba. Helheten er uansett mest preget av tangenter og elektronikk. Ordet «pulses» i tittelen på verket er sentral.

Musikken rusler avgårde i stort sett sakte puls. Den flanerer hit og dit, tilsynelatende uten mye dramatikk. Det er de ørsmå nyansene som skal vekke lytterens interesse i dette verket. Dermed må den som lytter, være ytterst oppmerksom.

De som klarer å konsentrere seg, får rikelig med belønning, for som vanlig består også denne versjonen av Jazzorkesteret av ypperlige musikere. Den lyriske trompeten til Eivind Lønning og Espen Reinertsens saksofoner er noen av instrumentene som bidrar med fin fargelegging.

«Untitled Arpeggios and Pulses» går inn i en lang rekke albumutgivelser som viser at de mange ulike utgavene av Trondheim Jazzorkester har minst én felles egenskap: De kvier seg aldri for å utforske nytt og utfordrende musikalsk landskap.