Humor skal være et samspill mellom scene og sal. De på scenen skal servere komikk, publikum skal svare med latter eller stillhet.

Deler av publikum under onsdagens premiere på Indøkrevyen 2016, valgte en helt annen respons: Hyl og rop under innslagene. Det var nok velment, men veien til helvete er brolagt med gode intensjoner.

For ikke bare forstyrret det de øvrige publikummerne som forsøkte å få med seg de komiske poengene. Det ødela også flyten til gjengen på scenen.

Humor krever timing. Medstudenter i salen gjorde ubevisst det de kunne for å spenne bein på sine venner.

Årets revy feirer 30-årsjubileet til Industriell økonomi og teknologiledelse. Den tar utgangspunkt i foreldregenerasjonens evige omkved: Alt var bedre før, da vi spiste bacon uten å få kreft og NTNU var forbeholdt teknologer. Dette etableres som en rød tråd, men revyen tar ofte avstikkere. Det er ingen ting i veien med det.

«Alt var bedre før» savner en showdoktor som dreper darlingene til de energiske og dyktige skuespillerne, sangerne og danserne. Altfor mange sketsjer har slappe premisser og poenger.

Best er revyen når den slipper løs satiren og parodien. Tore Strømøy som leter etter kvinner i Telenor. En homofil student som forblir kjæresteløs når kjønnspoeng har gjort at det er langt flere jenter enn gutter på Indøk. Militante pinsevenner som skal opprette egen stat. CV-bygging som skjer med tetrisblokker. En filmavis som bruker frigjøringen i 1945 når det første indøkkullet skal feires. Forfengelige fotballspillere som er særdeles nøye med detaljene. Sjekking grunnkurs som presenteres som god, gammel folkeopplysning. Indøktrinering med herlig selvironi.

De beste innslagene er et foredrag om kommunesammenslåing med horribel presentasjon og powerpoint, og et innblikk i økosystemet på lesesalen på Gløs, med structurus rigidicus, den rødsnutede slimhalsen, bråka, prokrastineringsdyret og nattdyret.

Med trettito innslag ble det langt mellom de gode sketsjene. Lyden var i tillegg ofte for lav. Under sangene hjalp det ikke med god diksjon. Da ble også de musikalske innslagene overflødige.

Var alt bedre før? Indøkrevyen var i hvert fall bedre i fjor.

Det var publikum også. I år hoiet de nesten i filler forestillingen.