Scenekunstner Janne Brit Rustad mottok Trondheim kommunes kulturlegat for 2015 på 50 000 kroner. Foto: Carl-Erik Eriksson

Det var i alt 40 søkere til de åtte stipendene og legatet. I en pressemelding skriver kommunen at rådmannen har hatt «en utfordrende oppgave med å finne fram til 8 mottakere av stipendet, og med å innstille kandidater til kulturlegatet».

Kulturstipendet er på 25 000 kroner og årets mottakere er:

Ingeborg Dugstad Sanders, scenekunst/dans

Marius Amdam, billedkunst/kunsthåndverk

Espen Berg, Musikk

Birgit Kvamme Lundheim, billedkunst

Gjermund Gisvold, film/litteratur

Kristin Ribe, litteratur

Trond Wiger, musikk

Tora Seljebø, litteratur

Stipendets formål er å tjene til videre inspirasjon for kunstnere og kulturarbeidere i Trondheim, og gis til skapende og utøvende kunstnere og andre aktuelle grupper innenfor kulturområdet. I sin tale til vinnerne uttrykte ordfører Rita Ottervik at hun var glad for å se at årets stipendiater representerer mangfoldet i byens profesjonelle kunstmiljøer.

Janne Brit Rustad er en av grunnleggerne av teaterkompaniet Konstellasjonen, som har base i Trondheim. Teaterkompaniet har vært spesielt opptatt av å utforske scenekunst for barn og unge, og Rustad planlegger nå å bruke legatet på 50 000 kroner til videre utforskning av scenekunst for barn med spesielle behov, opplyser kommunen.

Sparebank 1 SMN delte i helga ut stipender til en rekke unge talenter innen ulike disipliner. Se hvem som fikk pengegavene her.

Tidlig i januar skrev vi om Trondhjems Bys Vels årlige prisutdeling, hvor trondheimsarkitekt Svein Skibnes fikk årets heder. Les intervjuet med Skibnes her (Pluss).