Vardehaug briljerte med å lage hele seks forskjellige munnfuller av søte småkaker. Og med det sikret han seg både det gule forkleet og en plass i finalen hvor han skal møte Malin Flink.

Småkaker til ettermiddagsteen

- Jeg hadde bestemt for å gi alt, og når tema for semifinalen var «afternoon tea», var det bare å smelle til med å legge liste høyt, sier Vardehaug. Han bakte i vei og endte opp med å servere brownie med hvit sjokolade, bringebærterte, kjeks med blåbær, kjeks med bringebær, sitroncupcake og bringebærkrem. Alt innenfor tilmålt tid på halvannen time.

- Jeg jobbet så intenst at jeg holdt på å besvime rett etterpå. Det var alt eller ingenting for meg dette, og jeg var skikkelig sugen på finaleplass.

Vardehaug er til daglig kokk på St. Olavs Hospital og begynte å interessere seg for kakebaking et års tid før han meldte seg på Kakekrigen. I løpet av tv-serien har kakeinteressen tatt helt av.

Ny interesse

- Jeg har faktisk aldri vært noe kakemenneske tidligere, men har blitt det etter hvert. Og det er veldig artig når man lykkes.

Og det gjorde han til gagns i kveld, ifølge dommerne Lars Lian og Monica Csango som mente Vardehaug kunne ha spasert rett inn på Savoy i London med sine smaksrike og kunstferdige små bakverk.

- Jeg kunne gjerne ha tenkt meg å jobbe med kaker på full tid, og jeg er sulten på å lære mer. Jeg har ingen konditorutdannelse, men har kokkefagbrev. Som kokkelærling er du bare så vidt innom en loffdeig og en sjokoladefondant, sier Vardehaug. I morgen baker han siste kake i Kakekrigen, under selve finalen.

Finalen i Kakekrigen sendes på Fem torsdag 17.mars kl. 20.30