Filmregissør Rune Denstad Langlo skal snart gå i gang med å skrive manus til sin neste film. Foto: Kristin Svorte

- Jeg sitter og teller antall besøkende hver dag, sier Rune Denstad Langlo og ler.

Regissøren fra Trondheim har nådd målet han satte seg før den svarte komedien «Welcome to Norway» hadde premiere tidlig i mars. Denstad Langlo forteller at hans tidligere filmer «Nord» og «Jag etter vind» hadde rundt 35 000 besøkende hver, nå har over 50 000 sett «Welcome to Norway» på kino i Norge.

- Det har ikke blitt enklere å få filmer til å gå godt på kino. Det er skikkelig dårlige tider for mellomstore filmer, derfor er jeg veldig godt fornøyd, sier Denstad Langlo, som feiret med champagne da tallet passerte 50 000 onsdag forrige uke.

Sjelden har en norsk spillefilm i sterkere grad framstått som rett film til rett tid enn «Welcome To Norway», skrev anmelder Terje Eidsvåg etter å ha sett «Welcome to Norway».

- Frøyværingene må skjerpe seg

Etter åtte uker på kino er filmen med Anders Baasmo Christiansen i hovedrollen den femte mest sette norske filmen på kino så langt i år, bare slått av «Birkebeinerne», «Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa», «Mannen fra Snåsa» og «Gråtass – gøy på landet!».

Regissøren selv synes det er stas at filmen, som handler om en ambisiøs hverdagsrasist som starter asylmottak for å redde høyfjellshotellet sitt, går godt hjemme i Trøndelag.

- Det er gøy å se at trøndere ser den. I Trondheim er besøkstallet bra som vanlig, og så er det moro å se at 12 00 personer har sett den i Stjørdal. Filmen er spilt inn ikke langt unna, og vi hadde med en del statister og biroller derfra, sier Denstad Langlo.

Henriette Steenstrup spiller deprimert kone i filmen. Da hun besøkte Kosmorama uttalte hun at «Trøndere er Norges beste publikum». Les hele intervjuet her.

Han er ikke like fornøyd med besøkstallet ved kinoen på Frøya.

- Nei, der må de skjerpe seg. Bare åtte personer har sett den! Det er altfor få, ler Denstad Langlo, som har begynt å klekke ut en plan som kanskje kan få flere frøyværinger til å besøke kinoen i framtida.

Fortsetter med humor

«Welcome to Norway»-historien er fortsatt ikke over. Filmen er så langt solgt til 15 land og skal blant annet dubbes til tysk. Komedien skal også til USA.

- Filmen skal til en stor filmfestival i Seattle om en måneds tid, sier Denstad Langlo.

Regissøren er allerede i gang med nye prosjekter. Allerede ei uke etter premieren begynte han å jobbe med sin neste film.

- Jeg har noen ideer liggende, og jeg har begynt å danne meg en historie. Jeg begynner å skrive på selve manuset om litt, sier Denstad Langlo.

- Jeg vil at folk skal le av de som bor på asylmottak, sa regissøren da han var gjest i Adresseavisens podkast «OmAdressert». Hør podkasten her.

Hva neste film vil handle om, vil han ikke avsløre så tidlig i prosessen, men han gir likevel noen hint.

- Vil du fortsette i humorsjangeren?

- Ja, jeg må nesten det. Jeg tror det, for det er en enkel måte å få bekreftelse på, sier han og ler.

Adresseavisen ble med Denstad Langlo på filminnspilling i Ånn i Sverige. Ler reportasjen her. (PLUSS)

Denstad Langlo legger gjerne filminnspillingene sine til Trøndelag. Såfremt han mottar nok støtte til å gjennomføre det nye filmprosjektet, vil han også ta dette prosjektet til hjemfylket.

- Jeg lover at det skjer i Trøndelag, vi skal tilbake til kysten. Kanskje vi må gjøre noe av innspillingen på Frøya, slik at vi får litt flere publikummere der neste gang, sier han.