Folk som har passert det kommunale lageret på Valøya ved Tempe de siste dagene, har gjort store øyne. Der, i omgivelser av betong, blant tekniske installasjoner og bygningselementer, har Arve Tellefsen stått helt alene og spilt.

Arbeidet med å gjøre om Tordenskioldsparken til minnested, startet for få uker siden.

Det er riktignok snakk om statuen av Arve Tellefsen, og den har bare stått der i noen få dager. Oppholdet blir heller ikke langvarig. Om kort tid skal statuen være på plass ved inngangspartiet til Frimurerlogen.

Lagring ble nødvendig

Det har lenge vært kjent at statuen skulle flyttes noen meter fra sin tidligere plassering foran Tordenskioldsparken, siden parken er i ferd med å bli bygget om til minnested for 22. juli.

Minnestedet skal prydes av tekster som ungdom i Trøndelag har vært med på å skrive.

- Planen var å flytte statuen direkte fra sin tidligere plassering til den nye. Det er snakk om cirka tretti meter. Men vi fikk så korte tidsfrister at vi måtte lagre den midlertidig på Trondheim bydrifts hovedanlegg på Valøya, forteller driftsleder Jan Røising i Trondheim bydrift.

Alle godkjennelser i orden

Han forteller at alle godkjennelser var på plass. Både etterkommerne etter skulptøren, Per Ung, og giveren var fornøyd med den nye nye plasseringen, som blir til høyre for hovedinngangen til Frimurerlogen, trukket tilbake inn mot lysgravene foran bygningen.

Likevel oppsto det forsinkelser i forbindelse med en godkjenning fra Riksantikvaren. Derfor måtte statuen lagres noen dager, slik at arbeidet med Tordenskioldsparken kunne gå som planlagt.

Burde stått der fra starten av

- Vi regner med å plassere statuen der den skal stå i løpet av torsdag eller fredag, sier Jan Røising.

- Slik det er nå, spiller Tellefsen på bortebane?

- Tja, statuen er nærmere Lerkendal enn før. Men Frimurerlogen blir nok den aller beste plasseringen. Mange har sagt at statuen burde stått der helt fra starten av.

Trygve Lundemo951 98 723trygve.lundemo@adresseavisen.no