Det er under Woodland-festivalen i Namsos 25. november den legendariske avskjedskonserten «The Last Waltz» til The Band blir gjenskapt.

– Vi så etter fjorårets arrangement at det fikk stor oppmerksomhet også utenfor Norges grenser. Da ble Prudence sin legendariske avskjedskonsert «Takk te dokk» hyllet, og da vi begynte å planlegge årets festival, så vi at det i år er 40 år siden tidene mest legendariske avskjedskonsert ble holdt. Nemlig The Band sin «The Last Waltz», sier NA-redaktør Kim Riseth, som sitter i styret i foreningen Woodland sammen med blant andre Anne Bruun Olsen og Bård Jørgen Iversen til NA.

LES HISTORIEN OM: Møte med Prudence 40 år etter

Ikke tunge å be

Prudence har ikke spilt sammen siden 11.11.11 under åpningen av Rock City i Namsos. Men i NTE Arena vil Åge Aleksandersen igjen altså spille sammen med Terje Tysland, Kaare Skevik jr., Kjell Ove Riseth, Johan Tangen og barna til avdøde Per Erik «prikken» Wallum, Kine og Stian – som pappas erstattere i bandet.

Ifølge NA var ikke medlemmene av Prudence- som har hentet mye inspirasjon fra The Band - tunge å be da ideen kom på bordet.

– Det er naturlig at siden The Band med Garth Hudson hyllet Prudence i fjor, så skal Prudence hylle The Band i år, og gutta i Prudence stiller opp, sier styremedlem Jan Aage Hals til NA.

Som husband er The Weight fra Woodstock hyret inn. Bandet består av medlemmer fra The Band, Levon Helm Band og Rick Danko Band, samt blåserekka King Harvest Horns med blåsere som spiller eller har spilt med blant andre Bruce Spingsteen, Prince, og Rihanna.

Alle artistene på scenen under avslutninga "Takk te dokk" på fjorårets festival. Foto: Bjørn Tore Ness/Namdalsavisa