- Dersom vi må er vi beredt til å streike i lang tid. Dette har avgjørende betydning for oss, sier tillitsvalgt for Dronning Mauds Minne Høgskole, Olav Lysklett.

Uenighet om pensjon

Konflikten bunner i uenighet om pensjonsordningen til Forskerfourbundets medlemmer i Sør-Trøndelag.

- Kort sagt handler dette om at vi har lyst til å være med å forhandle om vår framtidige pensjon. Slik det er nå ønsker Virke at arbeidsgiver selv skal bestemme hvilken pensjonsordning de ansatte skal ha. Slik kan vi ikke ha det, sier Lysklett.

Mulig streik

Partene skal møtes til mekling torsdag og fredag denne uken.

- Det er bare en endring i tariffavtalen som vi ikke har godtatt. Om det blir streik eller ikke kommer an på hvor firkantet Virke skal være på det, forteller Lysklett.

Påvirker mange instutisjoner

En streik i Forskerforbundet vil påvirke flere instutisjoner i Tøndelag. Museene i Trøndelag har fått varsel om at 30 medlemmer av forskerforbundet og ett medlemmene av utdanningsforbundet blir tatt ut om meglingen ikke fører frem. Trondhjems Sjøfartsmuseum og Norsk Døvemuseum vil holdes stengt dersom det blir streik. De øvrige museene i Trøndelag vil være åpne som vanlig.

- I første omgang vil Dronning Mauds Minne Høgskole, flere ansatte ved museer og noen prvate skoler i Trøndelag berøres, sier Lysklett.

Inger Lise Blyverket, direktør for forhandlinger og arbeidslivspolitikk i Virke, bekrefter i en epost til Adresseavisen at meklingen skal finne sted på torsdag og fredag Hun understreker at «det allerede er oppnådd enighet om dette med forbund i LO og YS bundet av de samme overenskomster». Forskerforbundet i Sør-Trøndelag skriver derimot i en epost til sine medlemmer at de ikke kan akseptere det samme som LO og YS har akseptert, da de mener dette gir arbeidsgiver altfor stor styringsrett over deres pensjon.