De første festivalpassene til den fem dager lange kombinerte vitenskaps- og musikkfestivalen Starmus er nylig lagt ut, til en stykkpris på 5000 kroner. Dette inkluderer inngang til hele det vitenskapelige programmet, foredrag ved den berømte fysikeren Steven Hawking samt adgang til «minst to store konserter».

- Det enkleste for oss hadde vært å vente med billettsalget til hele programmet var klart, men etterspørselen har rett og slett vært så stor at vi så oss nødt til å legge ut et antall pass for salg allerede nå, sier kommunikasjonsrådgiver ved NTNU og presseansvarlig for Starmus, Stein Mortensholm.

Dyrere mot festivalstart

Han forteller at prisen på 5000 kroner er et spesialtilbud som kun markedsføres lokalt, og at den ordinære prisen via Starmus' hjemmesider er på 6400 kroner. Prisen er i tillegg en såkalt «earlybird»-rabatt, og prisen vil stige fram mot festivalstart. Kjøper du ordinært pass helt opp mot festivalstart, vil det koste 9200 kroner.

Festivalpass er – per i dag – den eneste garantien for å få oppleve den akademiske superstjernen Stephen Hawking, men arrangørene jobber med å få til en løsning hvor det kan bli aktuelt med separate enkeltbilletter i tillegg for å få se og høre ham.

- Ingen pris man skvetter av

- Det kan muligens virke dyrt, men om man har vært på noen internasjonale konferanser så er ikke dette en pris man skvetter av. Passet inkluderer mye, og det er ikke en ublu pris for den som er interessert, mener Mortensholm.

- Så får hver enkelt vurdere om det er mye eller lite når programmet fortsatt ikke er klart. Vi kan i hvert fall love et spektakulært vitenskapelig program, og har høye ambisjoner også for det musikalske, sier han.

Separate konsertbilletter

Mortensholm presiserer at det for konsertene vil selges enkeltbilletter når navnene blir sluppet.

- Men om du vil ha med deg alt av det vitenskapelige programmet, totalopplevelsen, må du kjøpe pass, forklarer Mortensholm, som presiserer at det vil bli mange assosierte arrangement rundt omkring i byen som vil være gratis og allment tilgjengelig.

- Vi er dypt inne i arbeidet rundt arenaer og navn, og en massiv logistikkrunde gjenstår før vi kan presentere det endelige programmet, sier Mortensholm.

Stein Mortensholm, kommunikasjonsrådgiver ved NTNU og presseansvarlig for Starmus, mener prisen på festivalpass ikke er ublu for dem som er interesserte i det vitenskapelige prorgrammet.