Åge og Sambandet ble jaget av scenen under Den store sommerfesten på Viste i Randaberg lørdag kveld. Ekstremværet Lena satte en stopper for konserten, midt under låta «Va det du Jesus».

Les også: Åge: - Det var helt forferdelig

adressa.no har vært i kontakt med managementet rundt Åge. Manager Tor Evensen frykter skader på både instrument og elektronikk.

- Jeg har ikke sjans til å anslå hvor store summer det kan være snakk om, men det er mye, sier Evensen.

Vannskader

Trondheim lyd var med til Randaberg. De har leid ut diverse utstyr til Åge og Sambandet, som lyspakken og ledskjermen.

- Dette utstyret alene koster mellom to og tre millioner kroner, sier daglig leder i Trondheim lyd, Hege Strand-Nustad.

Ingen fikk nærme seg sceneområdet etter at politiet evakuerte stedet lørdag kveld, før ved 11-tiden søndag formiddag.

- Scenen er ødelagt, og det har regnet mye i natt. Vi frykter at regnet har ødelagt mye av elektronikken, sier Strand-Nustad.

Hun påpeker at det aller viktigste for henne er at ingen av medarbeiderne har kommet til skade.

Stor affeksjonsverdi

Åge og Sambandet fikk pakket med seg flere av gitarene før de ble jaget av scenen i all hast. Gitarist Gunnar Pedersen sin fender stratocaster er blant annet berget, til stor glede for hele bandet. Denne gitaren brukes blant annet i soloen på «Lys og varme».

- Pedersen har hatt denne gitaren siden slutten av 60-tallet. Den har veldig stor affeksjonsverdi, fastslår manager Tor Evensen.

Andre instrumenter, som trommesett og keyboard, måtte være på den ødelagte scenen over natten.

Millionverdier for Dumdum

Dumdum boys skulle på scenen etter Åge og Sambandet lørdag kveld.

- De var på vei til Randaberg i buss fra Stavanger da det smalt. Crewet var på stedet, og alt av instrumenter og utstyr var rigget på plass, forklarer manager Steinar Vikan.

Han sier at verdiene som kan ha gått tapt er i millionklassen.

- Foreløpig er vi usikre på hvor mye vi har mistet. Dette får vi ikke svar på før vi har fått med oss alt av elektronikk tilbake til Oslo og testet det, sier manageren.

Utstyret i andre rekke

Vinkastene var på opp mot 40 meter i sekundet.

Les også: Ekstremværet har slått totalt 20 vinrekorder

Steinar Vikan frykter at vinden har skylt med seg saltvann inn i elektronikken.

- Elektronikk er ikke glad i saltvann. Men utstyret kommet i andre rekke. Det viktigste er at ingen menneskeliv har gått tapt. Alt det andre kan erstattes, sier Vikan.

Crew og scenemannskap ble kastet av scenen lørdag kved. Noe av utstyr med affeksjonsverdi ble reddet. Resten lå på scenen hele natten, og har fått hard merfart av vær og vind. - Vi vet ikke hva vi har mistet før vi har rigget opp alt og testet utstyret, sier Åge-manager, Tor Evensen. Foto: Knut Estensen
Trondheim lyd har leid utstyr til Åge og Sambandet for mellom to og tre millioner kroner. Søndag formiddag fikk de tillatelse til å gå på scenen for å hente utstyret. Foto: Knut Estensen