Hafþór 'Thor' Björnsson i rollen som Ser Gregor Clegane i Game of Thrones.

Islandske  Hafþór 'Thor' Björnsson ble i helgen kåret til europas sterkeste mann i «Europe's Strongest Man 2014» -konkurransen som ble avholdt i Leeds i Storbritannia forrige helg, skriver newsoficeland.com i dag.

Hafþór 'Thor' Björnsson (25)  har tidligere vært proffesjonell basketballspiller og jobber for tiden som skuespiller både for film og TV, samtidig som han har en karriere som vektløfter.

Björnsson ble valgt til rollen som The Mountain på grunn av sin imponerende fysikk og sitt avskrekkende utseende.

Mange blodige øyeblikk

NB! Spoiler-alert!

TV-serien «Game of Thrones» står for noen av TV-historiens sterkeste øyeblikk hva visuell vold gjelder. «The Red Wedding» fra Sesong 3 der Lord Walder Frey står bak massakren av Stark-familen er kanskje den som sjokkerte leserne av bøkene og seerne av TV-serien mest. Men også episoder som «The Purple Wedding» der Kong Joffrey møter sitt endelikt og «gullkronene» til Visery ( Khaleesis bror) fikk mang en fan til å heve øyenbrynene i både avsky og forundring.

Hodeknusing

Sesong 4 av serien har ikke akkurat vært fattigere på grafisk vold, men en enkelt scene overgikk alle andre. Kampen mellom Ser Gregor Clegane ( spilt av islandske Hafþór 'Thor' Björnsson) og Prins Oberyn Martell ( spilt av Pedro Pascal), der førstnevnte avsluttet det hele med å klemme ut øynene på sistnevnte før han avsluttet det hele med å knuse hodet hans med nevene.