Det er en (anonym) talsmann for U2 som forteller til det anerkjente magasinet Rolling Stone at bandets plan hele tiden har vært å slippe sitt kommende album i løpet av høsten 2014, skriver Aftenposten.

De siste ryktene i flere kanaler nå, blant annet i avisen Irish Times, forteller om single i september, album i oktober, og så ny verdensturné fra april neste år.

- Spekulasjoner. De har tydeligvis mer info enn meg, svarer Gjermund Moastuen i plateselskapet Universal Music i en e-post til Aftenposten.

Utsettelse

For noen måneder siden ble det meldt at bandet skulle ha skjøvet utgivelsen av det nye albumet over til 2015, for å få mer tid til å jobbe med materialet sammen med Adele-produsent og låtskriver Paul Epworth.

Det ville i så fall betydd nok en utsettelse av albumet, som Bono selv har innrømmet at er svært viktig for at U2 skal holde posisjonen som verdens største rockeband.

Under amerikanske Super Bowl i februar slapp bandet en reklame og den nye låten «Invisible», til inntekt for organisasjonen RED, som jobber mot aids. Låten ble ingen stor hit, og toppet ingen lister.

Fem år

U2s forrige album var «No line on the horizon» i 2009, som ble en kommersiell skuffelse. Så lang tid som fem år har bandet aldri tidligere brukt på å spille inn og gi ut nytt album i sin karrière.

For det kommende albumet, som ifølge ryktene kan bli kalt «Sirens», har bandet jobbet med en rekke produsenter: Danger Mouse, Will.i.am, David Guetta, RedOne, Paul Epworth og Ryan Tedder.