Rolf Morten Øyen, politiførstebetjent ved operativ kontroll ved Sentrum politistasjon i Trondheim var i møte med senterledelsen ved Sirkus Shopping og vaktselskapet i går.

- I en del av det som skrives fremkommer det at konserten er på et tak. Det er litt misvisende. Arenaen ligger på plan tre og er et solid og stort parkanlegg som rommer en del folk. Vi har gått gjennom rutinene med de som skal ha vakthold og har justert litt på det. Det ser helt greit ut, sier han.

- Den største utfordringen er trafikken rundt senteret. Vi har kollektivtrafikken ned Innherredsveien med to store rundkjøringer i nærheten. Hvis vi får hysteriske tilstander og folk springer over veien for å nå ting er det litt bekymringsfullt, sier Øyen.

Politiet har bedt vaktselskapet følge ekstra nøye med på trafikken. Øyen forteller at de har tatt ut fire polititjenestemenn på overtid som skal holde oppsyn på og rundt arenaen. Ettermiddagens innsatsleder er også godt orientert om arrangementet.

- Hvor mange tror dere kommer?

- Det nytter ikke å si. Det er litt væravhengig, men det kan være alt fra 500 til 2000, anslår Øyen, som også har varslet AtB om at buss-sjåførene må være ekstra oppmerksomme på unge Elliot-fans i og rundt bussene i dag.

Øyen har følgende oppfordring til unge konsertgjengere:

-  Ta med drikke og noe å spise på. Det kan bli lenge å vente. Det skal også være en signering etterpå - utvis disiplin og ta det med ro, oppfordrer Øyen.