Håkon Gullvåg, Håkon Bleken, Kjell Erik Killi Olsen, Sverre Koren Bjertnæs, Barbro M. Tiller og Steinar Hanson donerer kunst som skal selges til inntekt for proteseverkstedet.

– Jeg vil påstå at vi har fått seks av landets fremste samtidskunstnere til å bidra, sier Venke Aarethun, styreleder i Vennskapsforeningen Trondheim Ramallah, som førstkommende onsdag arrangerer solidaritetskonsert for Gaza på Studentersamfundet i Trondheim.

Verdi på rundt 100 000

Kunsten har en verdi på rundt 100 000 kroner, og vil bli utstilt og solgt hos galleriet Bakklandet Ramme og Kunst i Trondheim.

– Vi starter salget på mandag, og alt av inntekter går til proteseverkstedet i Gaza, sier Aarethun.

Det gjør også billettinntektene fra solidaritetskonserten på Samfundet. Det opptrer blant annet den palestinske artisten Rima Banna, Trondheimsolistene, folkemusikeren Gjermund Larsen, Trondheims-bandet Peevish Penfriend og musikeren og komponisten Frode Fjellheim.

Stiller opp gratis

– Det er musikere som både er Grammy-nominerte og som har vunnet Spellemanns-pris. Vi har et stort spenn av musikere som alle stiller opp gratis, sier Aarethun, og opplyser at det kan komme flere navn på plakaten.

– Det er noen vi får svar fra over helgen, og det vil bli noen riktig store stjerner, sier hun.

Også under Olavsfestdagene i Trondheim tidligere i sommer ble det arrangert støttekonsert for folk i Gaza.

Skadde barn

Protesteverkstedet Artificial Limbs & Polio Center ligger i Gaza by, og samarbeider med det internasjonale Røde Kors.

Aarethun sier at hun har mye kontakt med direktøren for proteseverkstedet, og at de allerede før den siste runden med bombing verken hadde penger til lønninger eller til å lage proteser.

– Nå vet vi at 10 000 har blitt skadd, veldig mange av dem er barn og veldig mange har avrevne ben og armer, sier hun.

– Når disse barna vokser opp må de skifte proteser ofte, så pengene går uavkortet til proteseverkstedet. De gjør en fantastisk jobb, sier Aarethun.

Over 2000 drept

Ifølge FNs kontor for koordinering av humanitærhjelp (OCHA) har minst 2042 palestinere blitt drept på Gazastripen siden 7. juli, som følge av den pågående krigen mellom Israel og Hamas. 1444 av de døde er antatt å være sivile.

Ifølge palestinske helsemyndigheter er over 10 000 palestinere skadd, av dem er over 3100 barn.

66 israelere har blitt drept, av dem 64 soldater og to sivile.