I kveld vises den første av to Idolaudition-programmer fra Trondheim. Ifølge TV2 var oppmøtet var imponerende, med deltakere fra hele Midt-Norge.

Kveldens aller siste deltaker er Thomas Løvseth (24) fra Buvika som fremfører «House of the rising sun».

Idoldommer Gunnar Greve liker det han hører så godt at han kaller Løvseth for en ny Kurt Nilsen.

- Tidligere i kveld føltes det som om vi sang oss inn i katastrofen, at konseptet var dødt. Og så kom du inn i rommet, sier Greve i programmet. Han fortsetter:

- Journalister spør meg stadig om jeg har funnet «en ny Kurt Nilsen». Jeg har aldri vært så nær som i dag.

- En stor ære

Løvseth sier til adressa.no at han tar tilbakemeldingen som et enormt kompliment.

- Det er en stor ære. Jeg vet jo hvordan det gikk med ham. Samtidig kan jeg bare være meg selv, sier Løvseth.

- Jeg har selvfølgelig hørt musikken hans og fulgte med på Idol da han vant.

24-åringen er stort sett selvlært og jobber til vanlig som telemontør i Trondheim. Han sier det var masse følelser i sving i forkant av auditionen.

- Det er mye venting og man vet aldri når man slipper til, men det var artig å få oppleve det. Selv om jeg vet at jeg har noe å komme med, hadde jeg ingen forventninger. Man er veldig prisgitt dommerne, sier han.

Drømmer om å bli popstjerne

- Hvorfor valgte du akkurat den låta?

- Jeg tok noen sangtimer i fjor høst, og da var dette den første sangen jeg jobbet med. Og så liker jeg låta selv, det tror jeg har mye å si for fremførelsen, sier Løvseth, som ikke kan avsløre om han går videre eller ikke.

Musikalske forbilder er blant andre Keith Urban og John Mayer. Han er klar på hva som er den store drømmen: å bli popstjerne.

- Ja, det er den store drømmen. Å få lage min egen musikk og fremføre den for masse folk, sier han.

Ray Hardy kliner til

Blant de andre som skal prøve seg foran dommerpanelet i kveld er Ray Hardy Johansen (21) fra Røst. Bare dager i forveien hadde han fridd til kjæresten og fått ja. I kveld synger han «Lucky man» og gir kjæresten sin et kyss.

Og Anniken Høve (29) fra Hognfjorden, lærer og tobarnsmor, som er opptatt av å formidle budskapet sitt og bringe rocken tilbake.

Gjestedommer er Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars som stepper inn for Tone Damli.

- Jeg har jo en ganske annen musikalsk bakgrunn enn Tone, men det er jo mange måter å være popstjerne på. Jeg var først og fremst ute etter å prøve å finne noe som var litt nytt og annerledes, sier Tuva til TV2.

Thomas Løvseth synes det er en stor ære å bli sammenlignet med Kurt Nilsen. Foto: JØRGEN REMMEN/TV 2
Ray Hardy Johansen (21) fra Røst hadde fridd til kjæresten like før han deltok på audition - og fikk ja. Johansen spiller «Lucky man» og gir kjæresten sin et kyss. Foto: JØRGEN REMMEN/TV 2