Totalt fikk knapt 17000 kinogjengere med seg den norske storfilmen «Beatles» i premierehelga. Til sammenligning hadde norske «Børning» 26978 besøkende i løpet av sin tredje helg på kino. Film- og markedssjef ved Trondheim Kino, Eli Gjerde, forklarer det lave besøkstallet delvis med knallværet i Trondheimsområdet de siste dagene.

- Håpet på bedre

– Vi hadde selvsagt håpet på et bedre besøk, men var forberedt på at denne typen film kan trenge tid. «Beatles» appellerer primært til et godt voksent publikum, som også har et forhold til Saabye Christensens roman. Denne publikumsgruppen fyker ikke nødvendigvis av gårde for å se en film den første helga, sier Gjerde.

Produsent Jørgen Storm Rosenberg sier til VG at han er skuffet over besøkstallene, og at han egentlig ikke forstår hva som har skjedd.

- Det er tydelig at vi ikke når målet vi har satt oss. Dette er en film som skulle nådd høyere. Vi har testet filmen grundig mot kinopublikum underveis, og den har skåret meget høyt. Tilbakemeldingene vi får fra publikum er stikk i strid med kritikkene.

Lunkne kritikker

«Beatles» har ikke greid å begeistre anmelderne, og Adresseavisen ga filmen terningkast 3. Filmen er basert på Lars Saabye Christensens ikoniske oppvekstroman fra 1984, og med originalinnspillinger av The Beatles som lydspor har forventningene vært skyhøye. Med et budsjett på 50 millioner har filmen likevel ikke innfridd så langt.