Med tre kinosaler i det Stjørdals nye kultur-storstue lover Trondheim Kino å femdoble dagens filmtilbud til stjørdalingene. I dag vises film i en stor kultursal, hvor kinoforestillingene må vike plass når det kommer konserter, revy- og teateroppsetninger.

– Vi gleder oss til å bli en del av den kulturelle storstua og har en ambisjon om at den skal bli en av de største i Nord-Trøndelag publikumsmessig. Vi har planer om å gi et veldig bra og allsidig filmtilbud i årene som kommer, sier Kalkvik.

Kino, kafé og kiosk

Formannskapet i Stjørdal vedtok i går kveld å la Trondheim Kino drifte kino, kafé og kiosk i Kimen Kulturhus. Med Nova og Prinsen i Trondheim, vil kinoselskapet operere tre kinosenter fra sommeren 2015.

– Stjørdal ligger så nærme oss at vi ser det som helt naturlig med samdrift. I dag er kinodrift i stor grad basert på en stor og kostbar digital plattform. Det å legge til et kinosenter er effektiv måte å bruke den infrastrukturen på. Samtidig får Stjørdal tilgang til et bra kompetansemiljø som er bygd opp gjennom mange år i Trondheim. Vi føler at vi kjenner hva det trønderske publikummet liker, sier Kalkvik.

– «Burning» er for eksempel en film som går mye bedre i Trondheim enn i Bergen. Det samme gjelder «Fast & Furious». Og vi ser helt tydelig at filmer med lokal tilknytning fenger, sier direktøren.

Kommer med «klineseter»

Kalkvik forteller at det er en del av avtalen å ta med de ansatte ved Stjørdal kino inn den nye enheten. To av salene var ferdig tegnet før Trondheim Kino kom inn i bildet, mens selskapet har fått bidra i utformingen av den siste. Her skal det monteres et Dolby Atmos-lydsystem, såkalt «3D-lyd» med lyd også fra taket. Dette systemet er også montert i Liv Ullmann-salen i Nova kinosenter. Deler av salen vil ha luksusløsninger som «klineseter», doble stoler som innbyr til ekstra hygge i kinomørket.

Samdriftsfordeler

I august ble det kjent at Trondheim Kino og Aurora kino i Tromsø etablerer landets tredje største kinokjede, Kinonor. Også Haugesund Kino er i samtaler med det nye selskapet.

– Det var en strategisk beslutning for å sikre et best mulig tilbud i fremtiden. Det er også store samdriftsfordeler - kinoene har behov for prosjektorer, nye lerret, stoler og lydsystemer. Da står vi sterkere sammen, sier Kalkvik.