På sin nye plate «Scandal Vol. I» synger hun ut om nettopp hverdagsskandaler. Sine egne og andres.

– Når man har kjærlighetssorg som 14-åring, tenker man at livet er på sitt mest intense, at det ikke kan bli verre. Men det er langt mer dramatiske ting som skjer nå, sier Marion Ravn (30).

Og akkurat voksenlivets drama er blitt gjennomgangstemaet på det nye albumet, inspirert av livene til venner og venninner, men også bøker og filmer.

LES ANMELDELSEN: Favner for bredt

En del av hverdagsskandalene er også selvopplevd.

– Jo, det er det også. Man blir fort veldig privat når en skriver låter. Noen ganger er det greit at folk ikke vet hvilke låter som handler om meg, humrer hun.

– Fikk skylden for alt

2013 var året Ravn ble restituert som artist. Hun ga ut sitt første album på åtte år, «Songs from a blackbird», og spilte konserter over hele landet. Ikke minst deltok hun på TV2s «Hver gang vi møtes», der hun med tårer i øynene fortalte om hvordan hun følte at hun fikk skylden for M2M-bruddet.

Sammen med Marit Larsen solgte Ravn to millioner album og en million singler tidlig på 2000-tallet.

– Jeg fikk skylden for alt, følte jeg. Jeg var hun slemme drittkjerringen som hadde droppet bestevenninnen min for en millionplatekontrakt, sa hun gråtkvalt i programmet.

– Det var helt fantastisk å få være med. Det var inspirerende, og dessuten nytt for meg å henge med andre artister som går gjennom det samme som meg. Det er deilig at folk er blitt kjent med meg igjen, både som artist og person, sier Ravn, som synes fjorårets comeback føltes litt som å starte karrieren på nytt.

Mørkere og mer trøkk

Ravn beskriver sitt nye album som en popplate med mye inspirasjon fra 70-tallet, mørkere og med mer trøkk enn forgjengeren.

På platen har hun samarbeidet med blant andre Simone Eriksrud og Kjetil Holmstad Solberg fra Violet Road på låtskriversiden, mens Thomas Dybdahl, Cato «Salsa» Thomassen og Christer Knutsen har bidratt som musikere. Ikke minst har Børge Fjordheim spilt en sentral rolle, både som medkomponist og produsent.

Resultatet ble så bra, syntes Ravn, at i januar kommer «Scandal vol. II».

– Jeg hadde ikke lyst til å legge låtene i en skuff. Jeg er for glad i dem til det. Dessuten liker jeg at popmusikk har et kortere format.

I dag har hun det bra, sier hun, selv om hun er nervøs foran plateslippet.

– Vi har jobbet med denne platen i to år, og nå skal jeg gi den fra meg. Samtidig gleder jeg meg til at folk skal få høre den.

Blir fortsatt såret

– Hva er du opptatt av når du skriver sanger?

– Jeg håper de som hører musikken føler noe og kanskje kjenner seg igjen i det jeg synger om. Og at jeg lykkes med å få formidlet følelser og en historie gjennom teksten.

– Hva er mest utfordrende med å være artist?

– At veldig mange skal ha en mening om deg som person, hva du sier og gjør, og hvordan du ser ut. Man må bli hardhudet hvis en ikke skal bry seg om det.

– Bryr du deg?

– Ja, jeg gjør jo det. Jeg er jo bare et menneske, som alle andre.

– Og det beste med artistlivet?

– At jeg får holde på med det jeg elsker over alt på jord, det å stå på scenen og spille musikk.