Det melder Svenska Filminstutet om festivalen, som arrangeres i tiden 9. til 23. oktober. Ifølge festivalen vil Liv Ullmann selv kaste glans over visningen.

Blant de norske langfilmene som vises er Bent Hamers «1001 Gram», Arild Frölichs «Doktor Proktors Prompepulver», Hans Petter Molands «Kraftidioten», og den dels norskproduserte dokumentaren «The Look of Silence» av Joshua Oppenheimer, oppfølgeren til «The Act of Killing».

Blant norske kortfilmer vises «Bamse» av Bård Ivar Engelsås, «Amasone» av Marianne O. Ulrichsen og «Money Back Please» av Even Hafnor.

Den svenske Ocar-filmen «Turist» av Ruben Östlund, med norske Lisa Loven Kongsvik og Kristofer Hivju i fremtredende roller, står også på programmet i Chicago.

Norsk tilknytning har også en annen av de svenske filmene, «Svenskjävel» av debutantregissøren Ronnie Sandahl, som forteller historien om unge Dino (Bianca Kronlöf) som har ekstrajobb i et norsk middelklassehjem og havner midt i et trekantdrama.

– Det føles heftig at noe så lokalt som en film om svensker i Norge får så veldig mye oppmerksomhet utenlands, sier Sandahl i en pressemelding om «Svenskjävel», som får sin verdenspremiere uken før på filmfestivalen i Zürich.