Mange kjente personligheter blir parodiert i spionthrilleren. Odin Jensenius og agenten selv er de eneste som ikke er basert på noen virkelige personer.

«Æ våkna opp i morges, vorri skitfull da'n før, så såg æ ned på magan, og den hi vorti stør», synger Klaus Sonstad høyt på ekte (nesten) Brøndbos vis.

Han har nesten ikke tid til å drikke av vannglasset sitt inne på Tullah Fisher i Trondheim. Parodi etter parodi renner ut av ham, først Herman Friele, så Petter Northug, Bjarne Brøndbo, Stian Blipp, Ylvis og Anne B. Ragde. Det gestikuleres på høyt nivå. Han og Gisle Normann Melhus er gira nå når det nærmer seg premiere på webtv-serien «Agent RRR».

– Adressa.no-seerne har ikke fått noe lignende «ever in their life», sier Sonstad, som sammen med Normann Melhus står for manus og regi i serien.

Følg «Agent RRR» på Facebook her

Spionthriller

«Agent RRR» er en spionthriller i seks episoder. Trønderne har i serien blitt stemt fram som det mest populære folkeslaget i Norge, mens bergenserne har havnet på bunn. Dette synes Herman Friele er katastrofalt, og sender Agent RRR til Trøndelag for å finne ut hva trøndernes hemmelighet er.

– Det begynte som en «gjør-narr-av-bergenserne-idé», men det har blitt til at vi gjør like mye, eller mer, narr av oss selv. Bergensere er så pene, flinke og ordentlige at det er vanskelig å parodiere dem. Trøndere derimot, sier Melhus og lar setningen henge litt i luften.

– Vi tuller med den klassiske konflikten mellom trøndere og bergensere. Vi trøndere er joviale og opptatt av hva andre synes om oss, mens bergensere er kule og ser på seg selv som bedre enn alle andre. Men når de havner nederst på ei liste, så reagerer de. Det er plottet i serien, resten er bare tullball, sier Sonstad.

Tuller med bergensere

For omtrent to år siden tok Gisle Normann Melhus fra Trondheim kontakt med Sonstad for å låne karakteren Odin Jensenius til en tegneserie. Forespørselen førte til masse drodling og Sonstad improviserte fram flere figurer.

– Vi holdt på å flire oss i hjel. Det var et godt tegn på at vi satt på noe bra, sier Sonstad, og legger til at serien er laget med utgangspunkt i at målgruppa er opphavsmennene selv.

– Vi kan ikke kalkulere oss fram til hva andre synes er morsomt. Vi må gå for det vi synes er artig, og så håper vi det funker, sier Melhus.

Begge understreker at den parodifylte og animerte serien ikke ligner på VGs webtv-serie «Fantomas», som ble sendt for fem år siden.

Sonstad og Melhus er serieskapere, men samarbeider med animatører både i Norge og Polen.

Klassisk konflikt

Mange kjente bergensere og trøndere blir parodiert i «Agent RRR», blant andre Anne B. Ragde, som for øvrig er eneste kvinne i serien.

– Hun drikker, røyker og er kåt. Der har vi plassert den kjente, suksessrike forfatteren, ler Sonstad, og legger til at hun ser veldig flott ut animert.

– Men ingen av parodiene er ondsinnede. Jeg er ganske stolt av at vi har klart å lage en parodidrevet serie uten å være slem, sier Melhus, som sier han har lært mye av prosjektet.

Latter-garanti

«Agent RRR» er en av de største satsingene for adressa.no og Tv-adressa noensinne, og nettredaktør Atle Bersvendsen ser fram til å vise den fram for leserne og seerne.

– Det er definitivt den artigste satsingen vi har gjort også. «Agent RRR» kommer til å gjøre høstmørket ganske mye lettere å holde ut, sier Bersvendsen.

– Humoren og kreativiteten fra Klaus og Ferrytale er simpelthen en uslåelig kombinasjon, fortsetter Bersvendsen, som utsteder latter-garanti og tidenes morsomste høst på adressa.no.

Agentene: Gisle Normann Melhus og Klaus Sonstad og trønderne som ypper til bråk med bergenserne med den animerte webtv-serien «Agent RRR». Foto: Morten Antonsen