D.D.E. valgte i kveld låten «Damer og solnedgongar» skrevet av Jan Tore Befring (33) og Håvard Erle (32) fra Førde. Med det sikret de seg en plass i finalen.

– Vi har jobbet kreativt og kost oss med dette, men etter The Hit er det tilbake til D.D.E., sier frontfigur Brøndbo om bandets deltakelse i låtskriverkonkurransen på NRK.

Et steg til siden

D.D.E. fikk forespørsel i vår om å delta i programserien som en av de etablerte artistene. På denne tida hadde Frode Viken, bandets låtskriver i alle år, vært gjennom en lang og tøff sykdomsperiode.

– Da Frode ble syk, visste vi plutselig ikke hvordan framtida ville bli. Vi ble smertelig klar over hvor avhengige vi er av låtskrivere, sier D.D.E.-vokalist Bjarne Brøndbo, og legger til at bandet valgte å bli med på The Hit da Viken var på bedringens vei.

– Det hadde vært rart å løpe til andre låtskrivere mens Frode var dårlig.

I fellesskap med Viken har D.D.E. nå bearbeidet og arrangert en sang av en ukjent låtskriver, som fremføres live i kveldens sending av The Hit.

– Prosessen har vært den samme som ellers, men vi har med oss produsent Ole Evenrud denne gangen, forteller Brøndbo, som beskriver D.D.E.s The Hit-deltakelse som et steg til siden.

– Vi har tillatt oss å ta hensyn til det låten krever, uten noen forpliktelser til D.D.E.-fansen.

Reality-D.D.E. for første gang

Sangutvelgelsen tidligere i år skjedde sammen med Maria Haukaas Mittet.

– Det var først til mølla-prinsippet som gjaldt. Den som bestemte seg for en sang først, fikk den, og vi fikk kjenne på konkurranseinstinktet, sier Brøndbo, som beskriver det å velge sang som «jævlig artig».

Dette er første gang namsosbandet har takket ja til å bli med i et realitykonsept.

– Vi har blant annet blitt spurt om å delta i melodi grand prix, det er jo også egentlig en låtskriverkonkurranse, som for det meste drukner i sirkus.Vi var på forhånd litt skeptiske til et realityshow, men fant ut at vi hadde ingenting å tape på akkurat dette. The Hit fremmer jo låtskriverkunst, og Frode syntes dette var helt fantastisk. Han fikk et kick!, forteller D.D.E.-vokalisten, som ikke utelukker at singelen fra The Hit blir med på bandets nye liveplate som slippes senere denne måneden.