I 2015 er det 20 år siden Seigmen fra Tønsberg slo gjennom med «Metropolis». Det markerer bandet med å gi ut ny plate - og spille en storbyturné som kommer til Trondheim og Byscenen 18. april.

Stjerner i Trondheim

Trondheim var også sentrum da Seigmen gjorde sitt første comeback under Uka i 2005, seks år etter at de ga seg.

LES ANMELDELSEN: Nostalgisk gjenhør

- Trondheim og Trøndelag har alltid vært spesielt for oss. Det var på Samfundet vi ble tatt i mot som stjerner for første gang, og alle i bandet har et spesielt forhold til trøndere, sa vokalist Alex Møklebust til adressa.no i 2006.

Gjentatte comeback

Det som skulle være en engangsforeteelse ble fulgt opp med en lengre turné sommeren etter. Tre år senere solgte de ut operahuset to ganger - og ga ut konsertene på dvd-ene «Fra X til Døden» og «Seigmen i operaen».

Gruppa debuterte med «Ameneon» i 1993. Deres første radiohit var en coverversjon av Delillos «Hjernen er alene» i 1994, før de senere samme år ga ut «Total».

Det brede gjennombruddet kom med «Metropolis» (1995), som ble tildelt Spellemannspris og solgte rundt 80000 eksemplarer. Også oppfølgeren «Radiowaves» (1997) gikk rett inn på toppen av Norges offisielle albumliste.

Teatralsk på scenen

Mange anmeldere roste bandets evne til å gjøre hver enkelt konsert til en unik forestilling, med en bevisst effektbruk og nærmest teatralsk tilnærming til livesituasjonen.

Seigmen spiller også i Oslo og Bergen.

Billetter legges ut for salg førstkommende lørdag kl. 10.00.