Det dreier seg om musikk samlet gjennom 30 års radioeksistens, først som Studentradion i Trondheim og deretter som Radio Revolt fra 2008.

– Jeg har ikke talt hvor mye det er til sammen, men vi snakker helt sikkert om tusenvis av cd-er i tillegg til noen hundre vinylplater og en drøss syvtommere, sier musikkredaktør i Radio Revolt, Vanja Thrones.

Førstemann til mølla

Alle som har lyst til å sikre seg en bit musikk- og radiohistorie kan derfor møte opp i Klubben i Studentersamfundet torsdag kveld kl. 21, der førstemann til mølla-prinsippet gjelder. Platefråtsingen akkompagneres av musikk fra radioens eget støy-/popkonsept Pink Noise.

Les om arrangementet på Facebook

– Vi kvitter oss med absolutt alt av fysiske eksemplarer. Vi har fått digitalisert det meste, men ikke absolutt alt. Vi stoler på at våre forgjengere har tatt vare på det viktigste som skal tas vare på, forteller Thrones.

– Er det vemodig?

– Det er jo det, og vi har gått noen runder internt. Særlig vi i musikkredaksjonen har et nostalgisk forhold til samlinga. Men den har tatt opp veldig mye plass, og til slutt kom beskjeden om at den måtte bort. Vi klarer ikke å kaste den, så da var det et enkelt valg å gi den bort i stedet, sier Thrones.

Lover samleobjekter

Hun lover at det finnes godbiter i samlingen, ting som kan være verdt en god slant.

– Vi vet det finnes samleobjekter her, ja. Det får være en gulrot for dem som kommer, sier musikkredaktøren, som forteller at arkivet inneholder et stort spekter av musikk.

– Det er nok likevel en overvekt av sær og smal norsk musikk.

Foreløpig har de ikke fått reaksjoner fra den gamle garde radiomedarbeidere, men Thrones håper de møter opp i morgen for å mimre eller sikre seg klenodier fra sin tid.