- Vi er en gjeng med «gærninger» som har et utrolig nært forhold til Pink Floyd og som elsker å spille Pink Floyd-låter. Vi har vokst opp med denne musikken. Dette er sterke låter som veldig mange har lyttet til, enten i stor sorg, eller stor glede, så det er mange som blir berørt av det vi spiller.

Mesteparten av platen «The Wall» blir å høre under konserten, i tillegg til låter fra en rekke av de andre platene Pink Floyd har gitt ut. Bandet «The Wall» er et prosjekt basert på en felles lidenskap for det britiske rockebandet.

- Det er trommeslageren Kjetil Uthaug og jeg som har holdt på med dette i mange år, og så har de andre musikerne vært litt til og fra. Vi begynte å spille sammen i 2010, og da oppdaget vi at det var Pink Floyd-låtene vi likte best. Da bestemte vi oss for å satse kun på det, derav navnet «The Wall», forteller Asbøll.

To kor

I tillegg til bandet «The Wall» har de med seg et barnekor som teller 30, og et voksenkor som teller 20 for konserten i Olavshallen lørdag kveld. Totalt er 59 musikere på scenen.

- Alle er ikke på scenen samtidig, men det er mange som deltar i løpet av konserten. Og det folk i alle aldre. Saksofonisten i bandet er 19 år, mens trommeslageren har passert 50. Dette er musikk som fenger på tvers av generasjonene.

Utsolgt i store sal

Omlag 12 konserter har det blitt siden oppstarten for snart fem år siden. Og konserten i Olavshallen lørdag kveld er utsolgt.

- Det er helt vilt, og selvsagt kjempeartig at dette er noe folk vil ha. Vi har forsøkt å arrangere konserter i mindre klubblokaler, men det fungerer ikke så bra. Det krever litt plass for å få frem magien i låtene med både lyd og lys, og dessuten er vi jo mange. Dette er grandiost og egner seg nok best i kulturhus og lignende, sier Asbøll.

Flere kor: «The Wall» har med seg elever fra Ugla ungdomsskole og mannskoret Lerka fra Skaun. Bildet er fra fjorårets konsert i Olavshallen.