Det kom som et sjokk på de kvinnelige deltakerne, Stine Sørum og Magnhild Vik da programleder Gaute Grøtta Grav kunngjorde at Ørjan hadde valgt Finn Olav Odde som den nye storbonden i Farmen.

Ørjan hadde lovet begge de to å velge dem.

– Både Magnhild og Stine fortjener å være storbonde. Men den personen jeg har valgt har gjennomgått mye, jeg vil sikre han en plass i finaleuken, sa Ørjan i sitt avskjedsbrev og pekte på Finn Olav Odde, og dermed brøt den mestvinnende duellanten i Farmen ut i gledestårer.

– Jeg er utrolig skuffet over Ørjan: Jeg kunne gitt han et heftig ballespark, sa Stine.

Finn Olavs erkemotstander, Frps varaordfører fra Sykkylven, Olav Harald Ulstein, var litt mer fornøyd. Med Odde i finalen var også han som siste mannen på gården, også med i finalen. I utgangspunktet var jo nettopp Olav og Ørjan bestekompisene på Farmen. Dette endret seg da Olav tvang Ørjan i kamp med Finn Olav. En kamp han tapte.

Sabotasje

Men Olav ønsket slett ikke at Finn Olav skulle lykkes med ukeoppdraget og satte i gang alle knep i boka. Han stakk av med seletøyet til hesten, og uten seletøy, ingen hest. Det ble umulig å flytte 40 stolper, ta inn høy - og dermed umulig å gjennomføre ukesoppdraget.

- Finn Olav vil reagerer veldig sterkt på at jeg har gjemt seletøyet, slik jeg kjenner han, smilte Olav Ulstein da han skjulte det i skogen, og så:

- Jeg er kanskje ikke så snill som jeg ser ut til, innrømte Olav til Magnhild.

- Å gjemme seletøyet synes jeg er litt drøyt, svarte Magnhild

- Jeg svarer bare med samme mynt.

- Jeg har litt dårlig samvittighet overfor Finn Olav, sa Magnhild etterpå, som ikke ønsket å være Olavs medsammensvorne.

– Ingen vil jeg skal lykkes

Ingen her ønsker at jeg skal få kniven. De fleste prøver derfor å ødelegge, konstaterte en skuffet Finn Olav Odde og gikk på Olav:

- Jeg vet det er du Olav. Jeg spør deg for siste gang: Er det du?

- Nei, jeg har ikke tatt det, svarte Olav.

- Kan du ta meg i hånda på det?

- Nei.

Det er Olavs verk, dette her. Det er fryktelig dårlig gjort, konkluderte Finn Olav, men Olav sier:

– Jeg har over hodet ingen dårlig følelse, han får smake egen medisin, og det unner jeg han så inderlig, sa Olav.

Sabotere for å irritere

Da Odde skulle kverne elgkjøttet han hadde partert, var kjøttkverna borte også.

– Har du gjemt den også?

– Han er ikke god, han tok de to tingene du trengte mest, sier Charlotte Thøgersen.

– Dette er barneskoleoppførsel fra Olav, sier Stine Sørum.

Mens Olav dro ut for å trene, med vannflaske i hånda.

– Du har jo sabotert oppdraget. Hvorfor fortsetter du å sabotere da? Bare for å irritere, konfronterer Alina Vassnes Olav.

– Jeg knuser Olav i en finale uansett. Han psyker meg ikke ut, han psyker meg opp. Jeg er kommet inn i en rus, jeg blir livsfarlig når finaleuken begynner, lovte Finn Olav Odde.