Beach Boys-konserten som skulle blitt avviklet i Trondheim Spektrum førstkommende mandag ble uventet kansellert og utsatt i går. Årsaken er reiseutfordringer i bandet.

- Vi vet ikke eksakt hva som er problemet, men oppfatter det som en legitim avlysning, sier arrangør Kristian Digre i Trondheim Concerts.

- Er det flere byer som er rammet av reiseutfordringene til bandet, eller henger det sammen med at Trondheim ligger geografisk vanskelig til?

- Det vet vi ikke, men vi respekterer at det er vanskeligere å komme hit enn til byer mer sentralt.

- Er du bekvem med avlysningen?

- Ikke bekvem med at en slik ting dukker opp såpass tett opp til konsertstart, men vi har funnet ut av det.

Spiller på Sverresborg i juni

I går og i dag har nemlig arrangørene jobbet på spreng med å finne en løsning på bandets avlysning. Denne er nå klar.

Konserten flyttes til juni 2015 og blir en større utendørskonsert på Sverresborg Arena.

- Dette er svært beklagelig, men med det utfallet vi har kommet fram til er vi på en måte fornøyde også, uttaler Digre.

Sverresborg Arena kan potensielt ta flere publikummere enn Trondheim Spektrum.

- Beach Boys blir mest sannsynlige de første til å spille på Sverresborg Arena, og bandet passer jo bedre på sommeren. Vi var livredde for avlysning, men når denne løsningen med utsettelse gikk igjennom, tror jeg både vi og publikum kan være fornøyde. Dette blir en enda finere arena for denne konserten.

Beach Boys blir da fjerde band som er klare for Sverresborg Arena i sommer, i tillegg til Mark Knopfler, Roxette og Nightwish.

Refunderer billetter

Billettene som er kjøpt til novemberkonserten er gyldig på konserten i juni. Dersom noen som har kjøpt billett er forhindret fra å bruke den på konserten i juni vil billetten bli refundert etter at endelig dato for ny konsert er offentliggjort, opplyser arrangørene.

Det er solgt 2000 billetter til konserten i Nidarøhallen på mandag. Digre satser på at 4-5000 vil kjøpe billett til konserten på Sverresborg i sommer.

Taper penger

- Taper dere penger på denne plutselige utsettelsen?

- Vi har utgifter knyttet til Nidarøhallen som vi nå må ta som tap. Men en god del av avtalene i forbindelse med denne konserten kan vi nyttiggjøre oss i sommer når Beach Boys kommer tilbake.

Det er ikke klart om Beach Boys andre konserter i Europa påvirkes av reiseutfordringene i bandet.