«Warlords of Dreanor» er det femte tillegget til verdens største online-spill «World of Warcraft». Og etter flere år med dalende abonnementstall setter spillet nå nok en rekord med et salg på 3,3 millioner solgte spill i løpet av det første døgnet «Warlords of Draenor» var i salg.

Flere innbyggere enn Hellas

I perioden 2007 - 2009 var det knapt mulig å åpne en norsk avis - enten det var på nett eller i papir - uten å snuble over minst en artikkel i uken om spillavhengighet. Og den største syndebukken ble i den omgangen online-spillet «World of Warcraft».

Rundt den tiden «Wrath of the Lich King», spillets andre tilleggspakke ble lansert i 2008, var Warcraft-hysteriet på sitt mest intense. Spillet nådde toppen med over 12 millioner abonnenter i oktober 2010.  For å sette dette i sammenheng så er dette det samme som innbyggertallet i land som Portugal og Hellas.

Aldri gratis

De fleste andre store MMO-spill som ble lansert i kjølvannet av suksessen til «World of Warcraft» har nå blitt gratis å spille. Dette gjelder også den norske storsatsingen «Age of Conan». Andre spill igjen har måttet stenge sine servere på grunn av sviktende inntektsgrunnlag. «World of Warcraft» greier ikke bare å holde på abonnementsmodellen etter ti år på toppen, men også å øke dette tallet med tre millioner på en liten uke.

Feirer jubileum

«World of Warcraft» feirer sitt amerikanske tiårsjubileum den 23. november mens det for oss europeere ikke skjer før 11. februar neste år.

«World of Warcraft» kan du spille gratis opp til level 20, men ønsker du å fortsette etter dette må du tegne et abonnement. Prisen per i dag ligger på om lag 250 kroner for 90 dager og 480 kroner for et halvt år.