En 25 år gammel mann ble onsdag i Inntrøndelag tingrett dømt til to måneder i fengsel for gjentatt seksuell omgang med flere elever ved den videregående skolen han var lærer ved, skriver Stjørdalens Blad.

Trekantsex

Mannen jobbet som lærer i Nord-Trøndelag og hadde samleie med flere elever i perioden 2008–2010, ved to anledninger hadde mannen sex med to elever samtidig.

Han hadde ved flere tilfeller filmet den seksuelle omgangen med elevene. De fikk beskjed om å ikke fortelle det til noen, fordi han var redd for å miste lærerjobben sin.

Gode karakterer mot sex

Flere ganger ukentlig prøvde den tidligere læreren å oppnå seksuell kontakt med en 16 år gammel skolejente, og lokket med bedre karakter dersom hun hadde sex med ham.

- Det ble sagt mest som skøy. Men jeg vet jo ikke hvordan hun oppfattet det, sa 25-åringen i Inntrøndelag tingrett tirsdag.

Må betale erstatning

Nå er mannen i Inntrøndelag tingrett dømt til to måneders fengsel.

- Det er ikke lagt vekt på at det ikke ble utført tvang ved noen av tilfellene, men at mannen var ansatt som lærer og at jentene var elever ved skolen. Det er tatt utgangspunkt i lignende saker når rettet har dømt læreren til to måneder i fengsel og 120 dager betinget fengsel, sier aktor Tove Pettersen Røddesnes.

Læreren ble også dømt til å betale elevene erstatning på 30 000 kroner hver.