Fredag er siste dag i klipperommet for den første spillefilmen som noen gang er spilt inn i Trondheims gater. En stor filmstab har siden tidlig i sommer jobbet med å få den ferdig. Først i forrige uke ble det bestemt hva filmen skal hete.

– Den heter «Kvinner i for store herreskjorter». Tittelen er hentet fra en tekst som den ene hovedkarakteren skriver, så det er en knagg der som folk vil skjønne når de ser filmen. Det vil være kvinner i for store herreskjorter i filmen også. Det kan jeg garantere, sier regissør Yngvild Sve Flikke.

Filmen er laget fritt etter Gunhild Øyehaugs roman «Vente, blinke», og det er også hun som har skrevet manus til filmen i samarbeid med Flikke. I filmen møter vi tre kvinner som famler i blinde i en desperat jakt etter lykken, kjærligheten og seg selv. De tre kvinnelige hovedrollene er besatt av Inga Ibsdotter Lilleaas, Henriette Steensrup og Anne Krigsvoll.

På egne ben

Regissøren mener at det har vært viktig å skille filmen fra boka.

– Vi måtte kutte navlestrengen til boka. Filmen er ikke basert på den, men laget fritt etter den. Filmen står på egne ben og inneholder historier som ikke finnes i boka. Men vi håper vi har fått med humoren og mye av tematikken fra «Vente, blinke» inn i filmen, sier Sve Flikke.

Hun tror at alle som har lest boka husker nettopp dette med kvinner i for store herreskjorter.

- Filmen handler blant annet om kvinner som går på kompromiss med seg selv og velger klisjeen. Det er nok noe selvironisk, feministisk som ligger under her, og sånn sett passer også den nye tittelen bra. Og vi håper jo den vil trekke mange folk til kinosalen, sier regissøren.

Mange navnevarianter

At det tok så lang tid å få landet navnet, er ifølge produsent Yngve Sæther fordi de ville se filmen i sin helhet før de bestemte seg.

– Det blir på en måte en ny film som kommer ut av klipperommet, og vi ville se hvordan den ble før vi bestemte navnet. Vi brukte også tid på å diskutere hvilken tittel som best kunne nå ut til et stort publikum, sier Sæther.

De hadde flere forslag til navn underveis, uten at Sæther vil røpe hvilke, men landet på «Kvinner i for store herreskjorter» i forrige uke.

– «Vente, blinke» er en bra tittel på en roman, men tittelen gir ikke assosiasjoner til det filmen handler om. Tittelen vi bestemte oss for gir et mer riktig bilde av at det er en humoristisk og leken film, sier Sæther.

Trondheimsfilm: Hovedrolleinnehaver Inga Ibsdatter Lilleaas på Bakklandet i sommer under innspillingen av «Kvinner i for store herreskjorter». Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN